Alexandru Dediu: Păușești Măglași nu va deveni o localitate dormitor, nu vom permite construcții aglomerate în zonă

Comuna Păuşeşti Măglaşi a avut un destin complet diferit de cel al majorității localităților rurale, în ultimii douăzeci și cinci de ani. Măglaşii a atras fie construirea de locuințe unifamiliale, de vile cum le spun românii, caselor generoase, fie de construcții comerciale sau pentru producție.

Primele nu ar fi fost posibile în orașele în care prețul terenurilor și jocul dezvoltatorilor face inaccesibile pentru cei mai mulți proprietățile dorite.

Cele din a doua categorie au fost mai mult sau mai puțin alungate din orașe de interese economice,  fiindu-le mai ușor să se instaleze în apropierea lor. Așa a început, continuat și în anumite cazuri s-a saturat, creșterea localităților suburbane.

“Totuși, o astfel de oportunitate, pe care o localitate rurală o poate avea, merită să fie jucată sustenabil și nu speculativ, oportunist. Pe termen scurt există multe beneficii, au apărut activități comerciale și locuri de muncă pentru o parte dintre locuitorii locali. Vorbim de investitii străine mari. Dar există multe riscuri pe care noi le vom evita aici la Măglaşi. Noi nu vom deveni comună dormitor şi nicio periferie a Râmnicului. Noi optăm pentru o formă urbană consistentă,  amenajarea infrastructurii și menţinerea identității localității. Periferia înseamnă țesut urban incomplet, de cele mai multe ori monofuncțional și aproape întotdeauna, aceasta fiind cea mai gravă consecință a dezvoltării haotice a unei localităţi suburbane”, spune primarul Alexandru Dediu.

În acest moment, comuna derulează mai multe proiecte sociale – spital privat, centru pentru vârstnici, se lucrează la urbanizare, sunt proiecte care prevăd extinderea rețelei de gaze dar și proiecte de completare a infrastructurii rutiere.

”A crescut tranzitul spre Horezu, prin Păușești Măglași, un trafic cu precădere în sezonul estival, când turiștii vizitează județul nostru. Localitatea este deschisă pentru orice tip de afacere, dar mai ales pentru zona verde, pentru turism”, completează Dediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *