Alexandru Dediu: Cartea de Vizită a Păuşeşti Măglaşiului este curăţenia

Măglaşiul  este pe axa care vine dinspre Stoeneşti sau dinspre Râmnic dar şi de sub muntele Căpăţânii, un fel de roză a vânturilor,  o localitate unde este multă linişte, unde stelele sunt curbate pe cer şi unde oamenii au în ADN-ul lor sacrificiul celor care au vrut să aşeze aici, poezia vieţii lor, pentru că, într-un colţ al casei aveau icoana şi în alt colţ bulgărele de sare.

Apoi au îmblânzit pământul, au adus teii, au trăit cu Olăneştiul în linişte, au modelat muntele deal, au avut încăpăţânarea de a fi între Raiul de sus şi mina de sub munte.

Anul 2019 este un nou punct de referinţă aici la Păuşeşti. Vor continua investiţiile în infrastructură şi se aşteaptă dezvoltarea agro-turismului pe drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, drum care începe aici şi se termină la Hurezi. Dar şi investiţiile private vor demara, cel puţin în sănătatea.

Potrivit primarului Alexandru Dediu, în Păuşeşti Măglaşi ar mai fi de asfaltat 20% din drumuri, însemnând capete de străzi, mai ales că localitatea se extinde spre periferii, care aici înseamnă pădure.

Cămin cultural urmează să fie finalizat în această lună iar imediat podul din satul Pietari.

„Dar dincolo de aceste investiţii prioritatea noastră rămâne curaţenia, salubritatea localităţii. Nimeni nu ar fi atras, nu ar fi stimulat să vină aici, să ridice o casă, o pensiune, dacă localitatea nu ar fi curată. Am acţionat mereu în acest sens, m-am bazat pe cetăţeni şi îi rog în permanenţă să păstrăm standardele. Suntem pe drumul staţiunilor şi al mănăstirilor din Oltenia de sub Munte, aşadar, suntem tranzitaţi zilnic de turişti. Asta este cartea noastră de vizită”, conchide primarul Dediu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *