Alexandru Andrieş vine la Open Air Blues Festival de la Brezoi, din 2020

Celebrul artist Alexandru Andrieş a confirmat prezenţa sa la Festivalul de Blues şi Jazz de la Brezoi din 2020. Uşor uşor se face lista cu vedetele care anul viitor vor concerta la cea de a patra ediţie a celui mai mare festival de blues&jazz de la Brezoi.

Alexandru Andrieș (n. 13 octombrie 1954Brașov) este un cântăreț de blues / jazz / folkarhitectscriitorpoet, traducător, pictor și grafician.

Studiile la Institutul de Arhitectură “Ion Mincu” (1980).

Conferențiar Doctor la Institutul de Arhitectură “Ion Mincu”.

Debut solistic în 1974 – Club A, scenic în 1979 – Festivalul de jazz & rock Brașov, cu trupa Basorelief. Debut discografic în 1984 la Electrecord (cu albumul “Interioare”).

Despre Alexandru Andries, sau “Alexe”, sau “Dom’ Profesor”, as putea spune multe, chiar foarte multe, dar nu vreau sa va incerc rabdarea, cum nu vreau nici sa risc de-a deveni plictisitor. Au trecut peste 35 de ani de cand suntem prieteni, iar in toti acesti ani n-a existat nicio sincopa intre noi. Este unul dintre putinii oameni pe care i-am cunoscut si cu care am colaborat excelent. Mi-a semnat coperti de discuri, mi-a scris texte superbe pentru cateva dintre cantecele mele, am facut multe turnee impreuna, cu recitalul nostru “Dublua A”, atat in tara cat si in afara ei, a fost si a ramas unul dintre cei mai corecti, sinceri, devotati si longevivi prieteni din breasla, a fost alaturi de mine in multe din momentele frumoase, dar si in cele mai putin vesele ale existentei mele, ne-am oferit cu generozitate reciproca toate atuurile unei prietenii profesionale, m-a cucerit cu umorul sau debordant, iar eu, la randu-mi, daca ar fi sa-i fac un portret, l-as creiona astfel: Desi nu poarta ceas, nu intarzie niciodata. Nu are telefon mobil insa este intotdeauna de gasit. Daca promite ceva, isi respecta cuvantul. Este un profesor excelent, dovada ca multe generatii de arthitecti isi amintesc si vorbesc despre el cu placere. Este un scriitor plin de har, iar daca ai timp, chef si rabdare sa-i citesti cartile nu regreti timpul pierdut. Textele cantecelor sale, precum si poemele scrise, dezvaluie un poet plin de umor, tandrete si sensibilitate iesite din comun. Deseneaza cu o lejeritate enervanta. Este un mare gurmand, orice masa luata alaturi de el fiind o placere. Intotdeauna stie sa iti insenineze existenta cu o vorba sau un gest plin de delicatete. Are o memorie fantastica care te eclipseaza. Seriozitatea cu care trateaza orice colaborare te obliga, tacit, la un urias efort de-a tine pasul cu el. Este atat de viu si de prezent in existenta fiecaruia dintre noi, incat te supune unui efort dincolo de imaginatie. Acesta este Andries si probabil, am omis in a enumera multe alte calitati ale sale. Mare lucru sa fi atat de iubit, apreciat, rasfatat, invaluit de drag, cum reuseste sa se faca Alexe. In ceea ce ma priveste, pot spune doar atat. Multumesc bunului Dumnezeu ca mi-a oferit sansa de a avea astfel de oameni alaturi de mine. Nici nu va dati seama cat de mult inseamna acest lucru!… – (Nicu Alifantis)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *