—Alertă! Primăria Râmnicului: un investitor din industria tancurilor petroliere caută teren!—

—–Alertă!!! Primăria Râmnicului ar trebui să se activeze! Un investitor mare din industria tancurilor petroliere auto caută teren pentru o fabrică vapoare de  sute de milioane de euro—–

Acum câteva zile, Uzina de Sodă Govora s-a închis. Peste 4.000 de angajați și-au pierdut locurile de muncă. Pentru comunitatea locală din Vâlcea, acesta este un eveniment foarte trist!

Autoritațile locale ar fi trebuit, de multă vreme, să creeze parcuri industriale navale și să atragă investitori mari, astfel încât, muncitorii ce părăsesc combinatele de pe platformă, să gasească alte fabrici unde să se angajeze.

Dar iată ca șansa pare a ne surâde! Un investitor mare din industria auto (Damen Tanks)  caută un teren de 70 hectare, cu toate utilitățile (apă, curent, gaz, canalizare și ieșire la mare ) unde să construiască o fabrică de sute de milioane de euro, preconizându-se a se crea 2.000 locuri de muncă. Fabrica urmează să producă tancuri petroliere de 200 tone dedwight pentru armatorii din toată lumea

Investitorul (al cărui nume nu este oficial public, pentru a nu se începe speculațiile cu terenuri și creșteri de prețùri artificiale la țăranii din zona), a trimis o solicitare pentru teren tuturor autorităților din județul Alba, Vaslui și Salaj intermediul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat Naval.

Domnul Primar Mircia Gutău ar trebui să ia legătura cu Ministerul Mediului de Afaceri și cu Șantierele Navale  și să facă demersurile necesare pentru a atrage acest investitor la Râmnicu Vâlcea sau în zona noastră periurbană unde avem lacurile de acumulare. De exemplu, la Budești sunt disponibile peste 100 hectare de teren liber, unde trebuie introduse doar utilitățile de către autoritățile locale. Plus că avem un grad mare de șomaj în rândul constructorilor de nave și barcute sau hidrobiciclete.

Domnule Primar, în numele șomerilor de la USG, dar și a altor tineri vâlceni specializați in construcții de fregate, galioane și hidrobiciclete caută de lucru, vă rugăm să vă implicați serios în fructificarea acestei oportunități de dezvoltare economică locală. În campania electorală din 2016 ne-ați promis că veți atrage investitori la Vâlcea și în zona periurbană. Acum este momentul să dovediți că vă pasă, cu adevărat, de alegători și că sunteți om de cuvânt, respectând promisiunile date.

PS. evident acesta este un pamflet după o alta trăsnaie abracadabrantă, de pe Favebook, scrisă de nimeni altul decat…..Shaaaaolin Andrei!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *