Alertă! Drumul (DJ 703F) spre una din cele mai frumoase comune vâlcene (Runcu) este din ce în ce mai căzut

Îl punem în atenţia Consiliului Judeţean şi a RAJDP, acest drum (DJ 703F). Ne referim la drumul judeţean care leagă comuna Dăeşti de comuna Runcu.

Drumul este în stare avansată de degradare, de la lună la lună, circulaţia pe această artera a devenit o provocare. Din păcate, este singurul drum de acces spre una din cele mai frumoase comune periurbane.

Vorbim de cea mai înaltă dispunere geografică pentru o comună din arealul Râmnicului, numită acum câteva secole, Râmnicul de Sus, pentru că localitatea a fost întemeiată de locuitorii oraşului, în timpurile când se retrăgeau din calea invaziilor.

O localitate spre care se ajunge străbătând pădurile de pe dealurile de mijloc ale Vâlcii, o localitate care mărgineşte judeţul la răsărit, fiind gard în gard cu Argeşul, la 15 de km de Râmnicu Vâlcea

Această localitate ar putea deveni o destinaţie pentru cei care vor să scape de agitaţia din oraş. Numai că drumul judeţean prin care se ajunge aici, este din ce în ce mai degradat, s-ar putea să fie chiar cel mai prost drum din judeţul Vâlcea, ne referim la arterele principale de circulaţie.

În acest sens, comunitatea din Runcu insistă ca RAJDP să intervină pe acest drum, unde dincolo de mai multe puncte unde sunt alunecări de teren, sunt porţiuni de zeci de metri unde covorul asfaltic a dispărut efectiv.

Categoric, drumul nu va trece iarna dacă nu se intervine de urgenţă asupra lui.

Trebuie menţionat că s-au făcut lucrări de asfaltare în ultimii doi ani pe acest druim spre Valea Babii dar din păcate, deşi drumul din localitate spre graniţa cu Argeş este modernizat, prima parte, drumul de acces spre localitate si spre centrul comunei este cel care pune nervii la încercare.

Drumul este unul clar turistic, imaginea Râmnicului este una de calendare, nu mai spunem de imaginea Munţilor Căpăţânii sau a Coziei, toate fiind panorame absolut unice, pe care turiştii le pot admira de pe acest drum.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *