Alegerile parţiale pentru Primăria Râmnicu Vâlcea ar urma să aibă loc odată cu prezidenţialele

Primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, social-democratul Gheorghe Matei, a declarat pentru AGERPRES că alegerile parţiale vor avea loc în toamna acestui an, probabil odată cu alegerile prezidenţiale.

‘Am văzut recent declaraţiile celor de PDL care nu mai pot de alegerile pentru primărie, deşi în sondajele lor eu sunt cu cele mai multe procente. Dar trebuie să facă imagine. Din informaţiile pe care le deţin, alegeri vor avea loc la primărie în toamnă, probabil odată cu alegerile prezidenţiale. Data de 25 mai pentru restul alegerilor parţiale pentru colegiile parlamentare fusese stabilită înainte de a petrece arestarea primarului Frâncu.(…) Mie nu-mi stă mintea acum la alegeri, am proiecte de finalizat, majoritatea cu fonduri europene, pe care trebuie să le urmăresc să se încadreze în graficele stabilite’, a afirmat Gheorghe Matei.

Conducerea filialei judeţene a PDL Vâlcea a solicitat luni Guvernului declanşarea procedurilor pentru organizarea de alegeri anticipate pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, în urma condamnării definitive a fostului primar Emilian Frâncu.

‘Ceea ce se întâmplă acum este o improvizaţie la Primăria Râmnicului. Şi nu ştim ce are de gând Cabinetul Ponta. Solicităm de urgenţă declanşarea procedurilor pentru alegeri anticipate pentru a lămuri lucrurile. Nu înţelegem de ce nu au fost anunţate pentru 25 mai aceste alegeri aşa cum le bănuiam şi cum se pronunţase chiar prefectul. Prefectul s-a mişcat potrivit legii, atunci ce mai aşteptăm. Domnul Ponta nu poate veni să ne spună că menţine doi ani interimatul la primărie numai pentru că are dumnealui acolo un primar interimar PSD’, a declarat preşedintele PDL Vâlcea, Romulus Bulacu.

Primăria Râmnicu Vâlcea este în prezent condusă de Gheorghe Matei după ce fostul primar, liberalul Emilian Frâncu, a fost condamnat în urmă cu două săptămâni la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *