Alegerile nu se mai câștigă cu “Huo!” și “Muie PSD”, ci prin constructie

Și asta este valabil și pentru PSD care acum e în opoziție. Daca va aborda stilul Muie PNL  se va stinge.

Anul 2019 rămâne singular, Dragnea a fost chiar un personaj toxic pentru România și a reușit să fie îndepărtat printr-o coaliție monstruoasă social care a adunat sub aceeași cupola și oameni pozitivi și militanți și frustrări și eșecuri personale.

Suntem în 2021, an care partidele politice nu mai prezintă personaje toxice dar nici personaje providențiale, salvatori de comune, de orașe sau județe.

România are deja o clasa de vot de mijloc, cristalizată, o categorie neemotionala care nu mai reacționează la huiduieli și la agresivitate. Ea va reacționa și va vota funcție de așteptări și oferte. O clasa care se cristalizează din mediul rural până la marile metropole. Care are un singur gest de fronda, daca oferta dreptei nu este una de alternativa: nu va merge la vot. Așa a facut–o in 2016 și tare mi-e teamă că nu o va face nici în 2024.  A ieșit la vot în 2014 la prezidențiale și în 2019 la europarlamentare, când echilibrul de țară era periclitat.

Actuala clasă politică și, chiar la Râmnicu Vâlcea, trebuie să înțeleagă faptul că huiduielile nu țin loc de credibilitate.

Daca vreau sa cuceresc o damă, nu mă apuc să-l fluier și să-l drăcui pe barbat-so. E simplu. Ii demonstrez de ce aș fi eu mai bun.

Se schimbă ciclurile electorale, alegătorii de dreapta care se băteau cu minerii în anii 90, se apropie de pensie iar dezechilibrele politicilor in acest domeniu, basca imbecilitatea cu prelungirea vârstei la 70 de ani, nu mai țin loc de ideologii.

Milenialsii nu mai sunt interesați de politică și vor merge la vot daca liderii sau partidele prezintă oameni și programe simple, precum ei.

In spatele partidelor, trebuie sa stea psihologi și sociologi care trebuie sa simtă, sa adulmece acest nou trend social, pentru că, de exemplu, in 2024, un posibil candidat PSD, Mircea Geoană, va avea mai multe șanse de câștig in fața omului dreptei, fata de 2009, pentru ca votul doar pe ideologie nu va mai fi decisiv.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *