Gorghiu: Alegerile locale din această vară reprezintă pariul PNL cu Oltenia și cu Moldova

PNL Vâlcea și-a lansat joi seara candidații din majoritatea localităților județului pentru alegerile locale din iunie, în fața unei audiențe de peste 600 de membri de partid și a celor doi copreședinți, Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

Cei doi lideri ai PNL au vorbit despre importanța câștigării alegerilor în Oltenia de către PNL.

“Auzim peste tot despre Ardeal. În județele din Transilvania se discută despre o infrastructură impecabilă, despre investiții cu capital privat, despre absența șomajului, despre un nivel de trai și un nivel de salarizare competitive. De ce? Pentru că acolo, în Ardeal, administrațiile locale au fost conduse de liberali. Liberalismul a însemnat emanciparea societății, dezvoltarea economică a acestei regiuni. De aceea, alegerile locale din această vară reprezintă pariul PNL cu Oltenia și pariul PNL cu Moldova. Vâlcea are o misiune importantă, este județul câștigat de liberali și trebuie să exporte acest model de politică și la vecini”, a declarat Gorghiu.

La rândul său, Blaga a menționat că președintele Klaus Iohannis a câștigat alegerile în Vâlcea.

“Iohannis l-a învins pe Ponta la Vâlcea. Ce ar fi însemnat azi să fie Ponta la Cotroceni și fratele său, Dragnea, la Palatul Victoria? O perpetuare a lipsei de valori, a corupției, a modului de a cumpăra voturi, de a cumpăra primari. Cum a fost acea ordonanță 55, și, de aceea, îi felicit pe edilii din Vâlcea că au rezistat împărțirii banilor pe capota mașinii, pe care a făcut-o Dragnea în scopul de a înregimenta cât mai mulți primari la PSD”, a declarat Blaga.

Și candidatul PNL Vâlcea la președinția Consiliului Județean, deputatul Cristian Buican, a declarat că, în 15 luni de când “liberalii au preluat șefia județului, s-au făcut investiții mai multe decât a făcut PSD în 25 de ani”.

“A sosit momentul ca Vâlcea să respire economie de piață. După 25 de ani de PSD, în Vâlcea avem cu 40.000 mai mulți pensionari decât angajați, majoritatea salariaților au depins de economia de stat. Proiectul Vâlcea Liberală va fi aplicat aici, din 5 iunie”, a spus Buican.

La finalul întâlnirii au fost prezentați candidații la funcțiile de primar din majoritatea localităților vâlcene.

În prezent, în Vâlcea, PNL are primari într-un număr de 53 de localități dintr-un total de 89, precum și președinția Consiliului Județean.

AGERPRES

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *