Alegeri locale(I) Zona de nord a judeţului, Derby la Voineasa, Runcu, Bujoreni şi Berislăveşti, meciuri medii şi uşoare în rest

Începe campania electorală, pentru alegerile locale. Vom încerca să vă prezentăm pe cât putem o radiografie a acestor alegeri, gradul de dificultate, partidelor cu miză şi eventual, pronosticuri în privinţa rezultelor.

În acest episod, prezentăm zona de nord a judeţului Vâlcea. O zonă, eminamente liberală, unde PSD are foarte puţine localităţi şi aritmetica alegerilor va sta relativ neschimbată după.

La Câineni, lupta este una cu grad de dificultate medie, dar primarul PNL, Ion Nicolae pleacă din start cu prima şansă. La fel în Loviştea, lucrurile stau relativ lejer la Boişoara, unde Mihai Săndulache va câştiga detasat un nou mandat şi la Perişani, lucrurile sunt deja câştigate. La Titeşti, liberalul Daneş se poate pregăti de depunerea jurământului.

Dificultate însă avem la Racoviţa, unde edilul liberal Sonia Iliescu are de această dată un meci ceva mai greu, dar porneşte cu prima şansă. pentru 27 septembrie.

La Brezoi, alegerile sunt o formalitate pentru liberalul Robert Schell. Un grad mediu de dificultate întâmpină edilul liberal Gabriel Ţolea. Derby vom avea însă la Voineasa, unde rezultatul este în dungă. PSD are un meci greu prin Gabriel Năstasescu să menţină insula roşie din nordul judeţului. Nu avem pronosticuri.

La Călimăneşti, liberalii pot spune că au cel de-al doilea oraş din nord în buzunar, Florinel Constantinescu nu are probleme pentru un nou mandat. La Sălătrucel, social-democraţii au prima şansă, într-un meci relativ uşor pentru Nicolae Sima. Derby-ul însă se va consuma la Berislăveşti, unde social-democratul Nicolae Popescu se luptă de la egal la egal cu adversarul liberal. Pronostic greu de dat.

La Dăeşti, George Popolan nu are probleme în alegerile din 27 septembrie însă sus, în micuţa localitate Runcu, avem un derby, unde ecologiştii au şi ei şansa lor prin actualul edil Vasile Stoica. Pronostic greu de dat. Iar la Muereasca vorbim de alegeril uşoare pentru liberalul Ion Ungureanu.

Nu acelaşi lucru se poate spune că va fi la Bujoreni, unde întâlnim al 4-lea derby, din zona de nord, unde din nou ecologiştii sunt şi ei în cărţi. Pronostic greu de dat pentru 27 septembrie.

Cam aşa stau lucrurile în jumătatea nordică a judeţului Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *