Alegeri locale (III): Pe malul stâng al Oltului, avem doar un derby, la Galicea

Fief tradiţional deja al liberalilor, malul stâng al Oltului nu prezintă mari surprize, un singur derby şi câteva meciuri cu miză, dar cu favoritul în poll position.

Astfel la Budeşti, pentru liberalul Vlădulescu, alegerile par a fi o formalitate. De apreciat însă aici, proaspăta trupă a progresiştilor, inimoşi şi care s-au aruncat îndrăzneţ într-o comună grea, alegând să joace într-un fief liberal apriori.

La Goleşti, cu grad mediu de dificultate, liberalul Mitrache va câştiga sigur primul mandat de primar, după cei 4 ani de viceprimariat. La fel şi Goleşti, liberalul Muşat se luptă pentru un o majoritate în Consiliul Local.

Social-democraţii pot să asigure prin Oprea la Nicolae Bălcescu, o continuitate, într-o confruntare cu grad mediu de dificultate.

La Galicea avem un meci spectacol, unde rezultatele sunt incerte, bătălia viceprimarilor. Liberalul Udrea se luptă cu sânge pe pereţi cu actualul viceprimar PSD, Mărăcine. Şansele sunt egale, nu avem un câltigător prestabilit.

În rest, la Dănicei, liberalul Pirneci îşi joacă abil cartea pentru un nou mandat, fără a avea rival. Le fel şi la Olanu şi Drăgoeşti, cei doi edili liberali, Anghel, respectiv Melente, au în faţă confruntări lejere pentru un nou mandat.

PSD stă bine în Stoileşti, pentru Florin Ionescu, lupta este adjudecată, lupta sa este doar pentru o majoritate în Consiliul Local.

Pe malul drept al Oltului, lucrurile sunt la fel de uşoare, după cum vom vedea în articolul următor, număi că avem un echilibru al culorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *