Aleea construită de armata germană, obiectiv turistic în staţiunea Călimăneşti
Aleea de Cură Balneară din Călimănești sau Aleea Geniștilor – are o lungime de aproximativ 2,3 km și poate fi parcursă în aproximativ 40 de minute.
Realizată de inginerii germani în 1917, aleea face legătura între staţiunile Călimăneşti (de la Izvorul 7) şi Căciulata (Hotel Traian), trece paralel cu drumul național DN7 și este un excelent factor de cură balneară.
Este cunoscută și sub denumirea de Aleea Muncitorilor pentru că între anii 1910 – 1911, când Hotelul Central a fost remodelat în forma actuală, muncitorii din Căciulata veneau pe acestă potecă montană la muncă, dar și sub denumirea de Aleea Geniştilor, pentru că cei de la Geniu au transformat poteca într-o mică alee de promenadă.
Dar cel mai frumos lucru pe care pot sa-l admire cei care se plimbă pe alee, încă de la intrarea pe acest drum, este imaginea impunătoare a podului suspendat, un pod cu lanțuri, adevărat monument care trece peste o prăpastie.
Tot traseul se parcurge prin pădure și este amenajat cu băncuțe, felinare, zone de belvedere de unde se pot admira Valea Oltului, Muntii Cozia si stațiunea iar dacă ești norocos poți sa fii acompaniat de veverițe jucăușe.