ALDE Vâlcea va fi condus de Remus Borza

Deja toamna la Vâlcea dă semne de foşnet politic, elementul de culoare al acestei săptămâni trasează o nouă direcţie pe scena politică.

Remus Borza nu doar că a devenit membru ALDE dar, îmi permit să mă hazardez în a da şi un verdict, Borza va prelua şi şefia organizaţiei vâlcene, printr-un acord tacit şi va ocupa şi o poziţie bună pentru una din cele două camere, la alegerile din decembrie.

Şi până la urmă de ce nu? Borza este la această oră cel mai fluent orator care bate cam toate momâile din Consiliului Judeţean. Borza are cuvintele la el iar un dialog chiar şi telefonic cu respectivul este o relaxare. Tipul are şarm, charismă, suficientă teatralitate, simţul umorului şi multă culoare.

Borza nu e tâmpit, este un individ extrem de inteligent şi cu un fler impecabil. La Borza mitocănia de limbaj are parfum de metropolă, nu are îmbăcseala de provincie.

Acesta este Borza, despre care mai multe nu ştim. Pentru că aici este marele semn de întrebare. Este un personaj pozitiv sau unul negativ? Drace dacă mi-am dat seama până acum. Ştie să fie foarte sclipitor în a se fofila de la concret încât îmi pune ezitările în mişcare.

Însă un lucru e cert. Borza e un politician şi va fi unul extrem de versatil. Nu ştim cum va fi pentru Vâlcea dar ştim că este clar peste media celor 33 de momâi din CJ Vâlcea. Ca anvergură, discurs, joc de glezne. Este sclipitor. Dar, repet, ca înger sau drac? Partea proastă este că asta o vom şti abia atunci când Borza va deveni actor politic cu patalama. Să nu fie prea târziu, dacă e drac.

Aşadar, ALDE Vâlcea are de două zile un lider de forţă şi este doar o chestiune de zile până când se va oficializa acest aspect.

Tăriceanu a jucat bine o carte, simţind vulnerabilitatea organizaţiei după ce săptămână trecută un episod judiciar a scos pe tuşă, personajul cheie al acestei formaţiuni.

The Queen is dead. Long life to the King!

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *