ALDE sub prag! Deputaţi: PSD 48% PNL 42%, Senat – PSD 44%, PNL 44%

Analizând datele sondajului de opinie realizat de AB Research Group, la Vâlcea lucrurile sunt clare.

În sensul că ALDE nu intră în parlament iar PNL şi PSD vor trimite în parlament un număr egal de senatori – câte unul de fiecare –  şi deputaţi – câte trei de fiecare.  Asta, pentru că, deşi PSD are un avantaj şla Cameră, de 48% iar PNL 42%, tot ce depăşeşte 36 de procente înseamnă automat 3 deputaţi.

Ce mai rezultă din sondajul PNL, faptul că votul va fi unul ideologic şi că, nu se bazează pe om, adică, vâlceanul va vota partidul indiferent de cine este pe listă. Asta rezultă din faptul că procentul de încredere, inclusiv în liderul PNL Vâlcea, este extrem de redus.

În ceea ce priveşte vârstele alegătorilor, se menţine aceeaşi particularitate ca şi la nivel naţional.

Alegătorul PNL este preponderent tânăr 25% 18 – 29 de ani, 21% 30 – 39 de ani, scăzând la 15% după 50 de ani.

Asta în timp ce la PSD, procentul este covârşitor al pensionatrilor de 35%, în timp ce tinerii 18 – 29 de ani, sunt doar 12% cei care merg spre social – democraţi.

Femeile din Vâlcea sunt social democrate, adică 56%, faţă de PNL, unde 53% din sexul frumos spre îndreaptă spre liberali.

Prezenţa la vot se anunţă a fi de 64%.

Sondajul a fost comandat pentru a se stabili lista finală a candidaţilor PNL pentru alegerile generale din 11 decembrie. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.102 persoane, iar marja de eroare este de +/- 3%.

Un element nu a a luat în calcul sondajul. Poziţionarea lui Mircia Gutâu în alegerile generale. Fapt care va influenţa decisiv scorul între cele două partide

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *