Albia râului Olăneşti va fi amenajată între Podul Morilor şi Râul Olt

„Albia râului Olăneşti va fi reabilitată, din fonduri europene, pe porţiunea cuprinsă între Podul Morilor şi vărsarea în râul Olt. Pe modelul Bahluiului din Iaşi.”

Asta a declarat candidatul PER, Mircia Gutău, cu ocazia lansării candidaturii sale joi seara, în faţa a peste 3.200 de cetăţeni ai Râmnicului.

Fostul primar al Râmnicului a enumerat principalele obiective ale mandatului pe care şi-l doreşte. Acestea ar include modernizarea Maternităţii din Râmnic, în urma unui acord de preluare încheiat cu Consiliul Judeţean Vâlcea, astfel încât unitatea sanitară să fie una de „4 stele”.

albie2„Râmnicu Vâlcea trebuie să intre într-o igienizare completă, lucrările care paralizează, de aproape 2 ani, centrul să fie accelerate şi, în cel mai scurt timp, terminate. De urgenţă trebuie realizate bretelele pentru Pasajul Tudor Vladimirescu, astfel încât să fluidizăm traficul Nord – Sud şi pentru a oferi o utilitate acestei construcţii. Trebuie repusă pe tapet Zona Metropolitană astfel încât, deşi Râmnicu Vâlcea nu are terenuri pentru investiţii, localităţile limitrofe pot deveni oportunităţi de afaceri. Contest minciuna pe care adversarii mei o promovează cu Pirelli, nu am avut niciodată un dialog cu cei de la Pirelli în acest sens, dimpotrivă, felicit iniţiativele edililor din vecinătatea oraşului, care au acordat tot sprijinul investitorilor. Chiar dacă Râmnicu Vâlcea nu are terenuri, are posibilitatea de a duce utilităţi spre terenuri din Mihăeşti, Budeşti, Vlădeşti, Dăeşti, în sprijinul investitorilor privaţi  şi o vom face”, a spus Gutău.

Acesta a promis că va sprijini echipa de handbal pentru noi performanţe sportive, similare fostei echipe Oltchim Râmnicu Vâlcea.

stadion nodernVa elabora un proiect european pentru a construi un nou stadion de fotbal ultramodern, pentru competiţii europene.

Revenind la albia râului Olăneşti, Mircia Gutău a declarat că aceasta va fi amenajată cu zone inundabile. „Vor exista trotuare, piste de biciclişti, faleze de promenadă. În niciun caz unităţi de alimentaţie publică, pentru că zona este inundabilă şi am văzut, în 2014, cât poate fi de ridicată cota apei în caz de precipitaţii abundente. Dar albia amenajată va fi chiar o zonă plăcută pentru agrement.”

Mircia Gutău se va confrunta, în alegerile din 5 iunie, cu Romeo Rădulescu (PSD), Grigore Crăciunescu (PNL), Remus Grigorescu (ALDE), Florin Brăgău (PRU). Potrivit sondajelor de opinie realizate în ultimul an, Gutău este principalul favorit al acestor alegeri.

AP

4 comments

  • Brandul HOTANGELS RO , ofera un masaj 50% GRATUIT pt administratorul acestui site sau pentru autorul articolului si multe alte reduceri pentru cititorii articolului de mai sus (Happy Hours, 3+1 gratis, 5+2 gratis, etc). Mai multe detalii pe HotAngels ro si 0 7 3 4 2 0 0 1 0 0

  • Adrian

    Doamne voi nu sunteti sanatosi la cap, ati uitat ca in urma cu doi, trei ani in urma Olanestiul a crescut atat de mult in urma ploilor abundente incat a luat de pe fata pamantului gospodarii intregi, case cu etaj, pomi scosi din radacini, etc etc, si acum voi va ganditi sa amenajati albia raului? pentru ce? doar sa cheltuiti aiurea banii nostrii pe proiecte idioate? Oamenii mor de foame ca nu mai au locuri de munca iar voua va trebuie parcuri pe fundul baltii… Ocupativa fu..t..va undeva…. sa atrageti companii sa produca materiale diverse si altfel sa se infiinteze locuri de munca…toata ziua voi vreti sa o frecati pe malul apei in loc sa va ocupati serios de treaba, mie rusine de voi, indiferent din ce clasa politica sunteti…. Apropo teren de fotbal pentru ce? Sa isi gaseasca somerul ocupatie de batut mingea? normal….!!!! locuri de munca via italia si alte tari ca ai nostri primari deturneaza fonduri pentru 30m de teren sportiv 30 milioane de euro fonduri europene…. Bai hahalerelor sunteti toti niste paraziti, sugeti acum din bugete ca va venim noi de hac usor usor la toti…..

  • BIANCA

    Dar acest domn care a facut inchisoare pt mita ce tupeu are ca sa candideze aici si sa o ia de la capat pe banii nostrii?A,am vazut ca cei care il aduleaza asteapta de la la el favoruri.Rusine,pt cei care nu stiu ce voteza!

  • eu

    Candidează pentru ca îl votează cetatenii. Iar cetățenii merita ceea ce au , asta e!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *