Al treilea vâlcean a fost desemnat la Palatul Victoria, în 30 de ani

Florin Cîțu este membru al patridului PNL din luna octombrie a anului 2016.

Florin Cîțu este unul dintre cei mai cunoscuți analiști economici din România. Acesta și-a urmat studiile la Colegiul Grinnell din cadrul Universității de Stat din Iowa, specializându-se în domeniul economic. Printre băncile în cadrul cărora acesta a lucrat se număra Bancă Europeană de Investiții, Reserve Bank din Nouă Zeelandă și ING Bank. În anul 2013, Cîțu a fost numit “Omul anului pe Facebook”, premiul fiind acordat de către Cristian Manafu, partener Evensys. Florin Cîțu este recunoscut și pentru faptul că a înființat compania de consultanță Florin Citu Advisory.

Născut în 1972, la Râmnicu Vâlcea, Florin Cîțu este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate.

Florin Cîțu a lucrat ca economist pentru Banca Națională a Noii Zeelande, în perioada 2001-2003 și pentry Banca Europeană de Investiții, Luxemburg, în perioada 20003-2005 și a fost economist ștef și ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, București, în erioada 2006-20011.

Florin Cîțu a avut și activitate independentă, ca economist, consultatnt și analist economic, pe lista clienților aflându-se companii care actvează ăn Rmânia precum Gpldman Sachs, JP Morgan sau bănci care activează în România.

Florin Cîțu este membru în Comisua pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din 1 februarie 2018 și al Comisiei pentru afaceri europene din 24 septembrie 2018.

Florin Cîțu declarație de avere
Conform celei mai recente declarații de avere, Florin Cîțu are trei terenuri, dobândite prin donații, o casă în comuna Golești, jud. Vâlcea și un apaartament în sectorul 2 al Capitalei, un cont Raiffeisen Bank și un credit de 303.000 euro la ING.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *