Al treilea oraş din judeţul Vâlcea se confruntă cu o criză acută a forţei de muncă

Băbeniul al treilea pol economic al Vâlcii, cu o populaţie care a ajuns la 10.000 de locuitori caută forţă de muncă pentru că deja se confruntă cu o criză pe acest palier iar agenţii economici spun că aceasta este o problemă şi prin faptul că cei plecaţi în afară nu sunt interesaşi de a veni să lucreze în ţară deşi salariile nu sunt mici.

Băbeniul se dezvoltă şi deja este centrul localităţilor de pe Valea Bistriţei dar şi al celor de pe Valea Luncavăţului. Faptul că este poziţionat pe axa drumurilor spre Târgu Jiu şi Bucureşti, foarte aproape de Râmnicu Vâlcea, la doar 18 km, conferă perspective acestui oraş. Mai mult  unul dintre drumurile care pleacă din Băbeni este „Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte”, drum care leagă lăcaşele de cult din Valea Bistriţei cu cele din Depresiunea Horezu.

În concluzie, Băbeniul deţine o industrie bazată pe făbricuţe de la domeniul forestier până la industrie mecanică şi are centrată şi  o zootehnie care a renăscut. Nu în ultimul rând, la Băbeni, industria serviciilor a luat avânt, sunt multe mici societăţi antreprenoriale care deja sunt consacrate în micul oraş de pe paralela 45

2018 este anul asfaltărilor. Pe lângă proiectele prin PNDL 2, multe în infrastructura învățământului, au demarat lucrări de asfaltare pe Aleea Brutăriei, Dealul Grecilor, Râioasa, Brâncuși, Braia, Berbeniței, Dejului, Morii, Oromulu, Primăverii, Rovinei, Sondelor, Țarinei, Târgului, Târgului, Aleea Ionești, Parcului plus parcarea aferentă, iar cu acestea se termină asfaltarea în orașul Băbeni

Zona gri a oraşului, o zonă cunoscută pe vremuri drept „Kandahar”, zona blocurilor, poate acum rivaliza cu orice cartier modern din Râmnicu Vâlcea.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *