Al 7-lea an, în care, la Brezoi se scrie istoria muzical-culturală a lumii

Suntem în 2024 și deja ne pregătim pentru Brezoi. Pentru vara de la Brezoi. O vară fierbinte, o vară anunțată de pe acum, care va arde, va erupe din nou ca un vulcan, acolo sub Țurțudan. O vară a chitarelor, a blues-ului, a jazz-ului, a muzicii meridianelor, o vară în care nu mai puțin de 7 mari state muzicale ale lumii își vor trimite din nou aici, artiștii de gală.

Cum e să simți că urmează din nou acel maraton cultural de la Brezoiul Lumii?

”E deja o normalitate la Brezoi. Festivalurile sunt ale comunității. Nu mai este ceva ieșit din comun, inedit. Aș putea spune că deja la noi în oraș, se trăiește după orologiul festivalurilor. Acestea dau ora exactă. Un ciclu al vieții Văii Lotrului care se desfășoară calendaristic centrat în fenomenele muzicale ale verii. Pe baza lor orașul s-a dezvoltat. Au apărut pensiuni, zone de distracție, proiecte europene, un buget care este aproape dublu față de acum 7 ani. Această normalitate a renăscut orașul”, spune primarul Robert Schell.

În această vară urmează cel puțin patru mari evenimente muzicale, festivaluri de rock, două la număr, Festivalul Internațional de Blues&Jazz și Festivalul de Folk. Și nu doar atât. Se discută despre multe alte proiecte de viitor, despre un posbil festival de film, despre acel centru de educație muzicală pentru copiii din zonă, creat de Bikers for Humanity.

Orașul Brezoi este deja un ambasador al României în lume. Ceea ce a realizat Mihai Răzvan Mugescu, la poalele Țurțudanului, un loc geometric, născut în 2017, ca o mare provocare împlinește 7 ani în acest an. Un fenomen muzical premium, din categoria celor mai elegante, robuste și profesioniste astfel de evenimente, impecabil regizate.

Este cel mai de calitate lucru produs în istorie în județul Vâlcea. O resetare a unei mentalități, a ideii de a crea spectacole, o lecție și un ghid pentru orice astfel de eveniment pentru viitor. Vâlcea a intrat prin aceste festivaluri pe o hartă selectă a județelor din România dar și pe o hartă a lumii bune.

Brezoiul a devenit în 7 ani un great place pentru un tip de turism care greu îl aduni ”la un loc într-un singur loc”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *