Agro-turismul se doreşte vectorul de dezvoltare al comunei Stoeneşti

Există un loc, Stoeneşti, prin Vâlcea, legat de spiritul sfânt al mănăstirilor, aflat pe drumul călugărului.

O aşezare care se dezvoltă uniform, elegant, o punte de legătură între spiritualitate şi timp. Lucrurile începute de Gheorghe Dumbravă prin investiţii omogene în fiecare sat îşi spun acum cuvântul. În Stoeneşti nu există diferenţe între sate, între centrul comunei şi restul.

Anii 2016 – 2020 sunt decisivi pentru urbanizarea Stoeneştiului.

Potrivit edilului, în următorii ani, toate zonele comunei vor avea apă din sursă proprie, cu staţie de alimentare, realimentare, tratare şi clorinare, în punctul Gorgan-Neghineşti sau Ovreşti, în satele Piscu Mare, Neghineşti, Popeşti, Deleni, Gruiu, Zmeurăt, cu posibilitatea de suplimentare a debitului de apă şi în celelalte sate, prin realizarea unui sistem integrat de alimentare cu apă în toată comuna.

stoenesti-2015-cApa însă nu este suficientă pentru a marca civilizarea zonei. Stoneştiul se va ralia şi aspectului canalizării. Astfel, se va implementa un sistem de canalizare a apelor menajere în toate cele 8 sate ale comunei, care, în prezent, sunt alimentate cu apă, iar staţia de epurare din satul Stoeneşti va colecta selectiv apele uzate.
Drumul mănăstirilor Olteniei de sub Munte va fi finalizat, permiţând astfel o legătură directă între Horezu şi Olăneşti.  Şi nu doar atât, se vor realiza lucrări de investiţii în modernizarea drumurilor de interes local, cum ar fi  DC 125 Dobriceni-Gruieri-Suseni, DC 125 A Dobriceni-Suseni, DC 160 B Stoeneşti-Mogoşeşti, precum şi a altor drumuri comunale, săteşti şi de tarla, iar drumurile existente se vor reabilita prin pietruire şi vor fi consolidate prin construcţia de rigole pe de o parte şi alta a acestora.
„Se ştie foarte bine că lanţurile colectoare, rigolele, cum sunt definite, sunt cele care menţin drumul în condiţii optime de circulaţie. Infrastructura pe care o vom realiza nu se va face pentru ca an de an să stăm să cârpim la ea. Preferăm firme care au în portofoliu astfel de lucrări şi care pun preţ pe calitate”, spune Gheorghe Dumbravă.
Tinerii vor avea partea de un Complex de Agrement, modern, cu piscine şi zone de alimentaţie publică, un parc dendrologic, alei de plimbare, bănci.
Stoeneştiul îşi propune să fie un popas turistic pe Drumul Mănăstirilor, în Planul Urbanistic General şi Strategia de Dezvoltare, domeniul agro-turistic fiind unul din vectorii de dezvoltare ai localităţii.
AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *