Agro-turismul se dezvoltă din ce în ce mai mult în Slătioara Vâlcii

La Slătioara, comuna care închide splendidul arc subalpin al Vâlcii, agroturismul se dezvoltă, urmând ca în acest an, pe platoul Milostea să apară o nouă pensiune.

Cine merge pe drumul Gorjului, nu are cum să nu remarce de aici de la Valea Ciupei, una din cele mai frumoase localităţi vâlcene, aşezată între pădurile de mesteceni şi care urcă spre culmile subalpine, bogată în conace româneşti, în case cu foişor, o imensă metaforă a frumosului. O regală aşezare de spirit românesc.

Aici, printre bisericile vechi ale Valahiei, Slătioara se pregăteşte pentru un viitor absolut spectaculos, un viitor care va delimita sau va prefaţa mai bine spus zona agroturistică din Depresiunea de Excelenţă a Slătioarei.

În luna iulie s-au organizat licitaţiile pentru loturile de pe platou, acolo unde se va ridica o nouă pensiune. Tot aici se va dezvolta şi o mică zonă industrială apărând o făbricuţă de confecţii metalice şi o spălătorie.

De altfel, localitatea se va mândri un cu dispensar nou, modern, tot aici pe platou, urmând ca un nou pol urban să se dezvolte în perimetrul respectiv. Pentru că urmează amenajarea unei săli de sport.

Primăria din Slătioara lucrează şi la infrastructura de drumuri, pregătind asfel localitatea pentru a fi una din opţiunile celor care doresc să-şi construiască aici o casă de vacanţă sau să dezvolte pensiuni agro-turistice.

„Ne propunem dimensionarea sectorului agro-turistic, prin potenţarea tradiţiilor zonei, prin reţete culinare proprii, prin produse ecologice. Am dori ca sărbătorile de iarnă să fie aici, în Depresiunea Horezu mai tentante decât cele din Bucovina, pentru că Oltenia de sub Munte nu e cu nimic mai prejos. Aşadar, dorim cât mai mulţi investitori în turism în Slătioara, este o oportunitate de dezvolta localitatea. Suntem aşezaţi pe axa care leagă Vâlcea şi Gorjul montan, într-un areal bogat în patrimoniu. Noi lucrăm la finalizarea infrastructurii, pentru ca locuitorii să beneficieze de standarde de confort, de modern, de civilizaţie. Ştim că aceia care doresc să vină aici, au pretenţii normale, ce-i drept şi atunci trebuie să fim receptivi la cerinţele lor”, spune primarul Sorin Romcescu.

Slătioara este o poveste de succes, un trecut bogat în istorie, în ecleziasm, în legendele Olteniei de sub Munte, un prezent în care se investeşte enorm pentru standarde de viaţă şi un viitor care se întrevede ca un pol de turism.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *