Agro-turismul, investitii și urbanizarea comunei Crețeni sunt prioritățile primarului Catrina

O localitate care să aibă utilitățile, așezată la intersecții de drumuri, într-un bazin viticol, nu are cum să nu se dezvolte, spune primarul Constantin Catrina.

”Asta s-ar traduce prin management defectuos, ceea ce ar conduce la lipsa unor perspective clare de dezvoltare. Noi ne-am făcut o strategie pe termen lung și vrem să punem în valoare întreg potențialul de care dispune comuna Crețeni și mă refer la bazinul viticol și horticol, la faptul că suntem într-o intersceție de drumuri importantă aici în sud dar și prin calitatea umană, avem o resursă importantă de forță de muncă”, spune primarul Constantin Catrina.

Acesta spune că așteaptă deschiderea axelor europene de finanțare pentru a depune mai multe proiecte, în urma cărora să fie finalizată întreaga infrastructură dar și să conceapă noi drumuri și noi axe de comunicare în comună.

”Noi credem că putem completa drumul vinului. Sunt câțiva investitori care au dezvoltat crame viticole. Mizăm pe dimensionarea acestui tip de investiții, mai ales prin completarea cu partea agro-turistică, astfel Crețeni ar recăpăta brandul din trecut, când a fost o localitate domnească, renumită pentru soiurile de vin din viță nobilă. Dealurile Crețeniului sunt propice și pentru cultura de pomi fructiferi. Avem o plantație de gutui, există intenții și ale altor investitori în domeniu. Deci se poate”, mai adaugă primarul Catrina.

Și nu în ultimul rând, edilul așteaptă finalizarea reabilitării drumului județean care traversează comua pentru a investi în urbanizarea comunei. Pentru a o face atractivă pentru cei care vor să se mute aici, să își facă o locuință.

Mai ales dacă va fi implementat proeictul rețelei de gaze naturale în asociație cu localitățile învecinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *