Agro-industrie şi turism piscicol, coordonate de dezvoltare pentru Voiceşti, în 2018

Comuna Voiceşti reprezintă un pariu economic al Vâlcii de sud, beneficiind de 3 mari avantaje care o pot pune pe un traiect care poate genera categoric performanţe şi deschide o nouă etapă de dezvoltare pe următorii ani.

În primul rând apropierea de zona industrială a municipiului Drăgăşani implică o bază de recrutare pentru agenţii economici care dezvoltă sau îşi extind afacerile în această parte de judeţ.  În al doilea rând, din punct de vedere agro-industrial, Voiceştiul o parte consistentă a PIB-ului local se bazează pe fermele de legume, fiind o localitate care vine în prelungirea acestui bazin al judeţului Olt şi cu piaţă de desfacerea în tot bazinul Drăgăşaniului.

Tot în anul 2018, pee o lungime de 3 km, anul următor se va construi „Drumul pescuitului”, paralel cu Oltul, în zona lacul Strejeşti, zonă cu specific deltaic, cu grinduri şi zăvoaie, cu bălţi şi faună tipică Deltei Dunării. Primăria a elobarat PUZ-ul acestei zone şi consideră că investiţia în turismul piscicol va fi un succes şi cu perspective de dezvoltare în această parte a Vâlcii.

Iar din punct de vedere urban, primăria mizează pe o configurare modernă a centrului civic al localităţii, ultima mare investiţie, centrul cultural, lucrarea implementată pe CNI, vine să adauge un plus acestei zone centrale.

Aşadar, Voiceştiul constituie un pol de dezvoltare care are toate şansele ca, într-un ansamblu coerent să fie un vector pentru sudul Vâlcii şi să germineze un nucleu economic, asta funcţie de modul cum conducerea primăriei va şti să lege toate aceste aspecte şi atraga investiţii şi investitori în zonă. Anul 2018, este aşadar pariul economic al edilului Florin Vătafu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *