Agricultura, industria extractivă, cultura – axele prioritare pentru Primăria Făureşti

Făureştiul este localitate care a reuşit în ultima perioadă să atingă mai multe axe de dezvoltare – agricultura, ramură aflată deja în formule de cooperaţie, a avut rezultate de excepţie în cultura cerealelor. Industria petrolieră, deşi restructurată este un  vector în această parte de judeţ.

Primarul Marius Irimia a căutat în ultima perioadă să revigoreze şi domeniul cultural, potenţialul zonei fiind unul absolut remarcabil, Făureştii fiind printre puţinele localităţi autentic olteneşti, aici fiind urmaşii Buzeştilor, localitate cu o istorie destul de bogată, de la Unirea lui Mihai Viteazu şi până la cele 2 Războaie Mondiale, făureştenii participând în mod activ la fiecare eveniment politic marcant.

În epoca fanarioţilor, aici a fost ţinutul haiducilor, hrisoavele spun că, oamenii lui vodă nu reuşeau să plece cu birurile strânse din zonă.

„Agricultura, industria, axa culturală şi infrastructura sunt elemente cheie de dezvoltare a unei localităţi. Şi nu omitem investiţiile în educaţie, pentru că de aici pleacă totul. Asta avem în vedere, conservarea tradiţiilor, sprijin pentru fermieri şi deschidere pentru oricine doreşte să investească aici la Făureşti”, spune Marius Irimia.

Deteriorat de la cutremurul din 1977 şi niciodată reabilitat, dispensarul medical din comuna Făureşti se află într-o stare jalnică de degradare. Tocmai de aceea, unul din proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării de către primarul Marius Irimia a vizat reabilitarea acestuia, deoarece imobilul care este destinat procesului sanitar nu este absolut deloc conform. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, respectiv OG 28, comuna a primit 752,718.02 lei, finanţare pentru extindere, reabilitare și modernizare. Conducerea primăriei spune că , după ce se va realiza această investiţie, pe lângă cabinetul medical actual, doreşte să înfiinţeze şi un cabinet stomatologic.

Un alt proiect care a fost aprobat şi este finanţat este ”extindere, reabilitare și modernizare Școală cu clasele V-VIII”, valoarea investiţiei fiind de 2,177,505.72 lei. « Este vorba de şcoala din satul Bulgeţani, unde învaţă 200 de copii. Conform proiectului, şcoala se va extinde, reabilita şi moderniza, iar cadrele didactice şi cei 200 de copii işi desfăşura activitatea într-un cadru modern şi eficient. Acum, aşteptăm de la Compania Naţională de Investiţii răspunsul şi pentru proiectele Centrului Cultural şi a sălii de sport. Este vorba de o şcoală veche, construită în anul 1906, pe care vrem să o demolăm, iar pe acel amplasament dorim să construim sala de sport », a mai spus primarul Irimia.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *