Adventure Park Mălaia – lângă cea mai înaltă cascadă din România

Cascada din Mălaia deja aduce primii investitori în zonă. Astfel, în apropierea acestei minuni a naturii, un investitor privat intenţionează să amenajeze un adventure park, pentru a întregi oferta către amatorii de turism montan.

„Am avut deja discuţii preliminare cu un investitor. Acesta şi-a manifestat disponibilitatea de a dezvolta un astfel de complex. În acest sens, omul caută 2 hectare, fie pentru a le cumpăra, fie pentru concesiune, în apropierea cascadei de pe Valea Bucureasa”, spune primarul Sergiu Bogdan.

adeventure parcPrimăria din Mălaia a anunţat deja că, în primăvară, va amenaja drumul de acces spre baza canionului unde se găseşte cascada, urmând ca, de comun acord cu obştile din zonă, se fie realizat un drum turistic, cu balustrade de protecţie, scări etc la cascada recent descoperită.

În realitate, la Mălaia există nu doar cea mai înaltă cascadă din România, ci avem de-a face cu un fenomen unicat prin pitoresc. Sunt, mai exact, două cascade, despărţite de un canion.

Astfel, potrivit ultimelor măsurători efectuate în zonă, Cascada lui Ciucă sau Cascada Scoruş are, de fapt, 101,5 metri înalţime, ea este formată din două etaje, din care cel mai mare are 80 de metri. Lăţimea pânzei de apă variază între 3 şi 7 metri.

Cascada se continuă cu un canion lung de 150 de metri. Acest canion este o feerie, are o lăţime de 4 metri, iar pereţii verticali se înalţă la 40 de metri. Canionul se încheie cu o nouă cascadă, de 25 de metri înălţime.

Accesul, în prezent, este destul de dificil, de la locul unde se parchează maşina drumul este improvizat pe cheile Bucuresei, durata de mers este de 35 de minute.

CascADARezumând, Cascada se află pe raza comunei Mălaia. La ieşirea din centrul comunei, pe DN7A, în dreptul lacului Mălaia, se virează stânga pe Valea Bucureasa. Drumul auto este de 1 km.  De acolo, mersul spre cele două cascade este estimat a fi între 35 şi 40 de minute, dar cu echipament special de munte.

Consiliul Judeţean Vâlcea a primit deja toate datele cascadei din Mălaia, urmând să fie contactate instituţiile statului care să o ateste drept cea mai înaltă din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *