Adrian Roman şi Claudiu Tulugea au trecut un test dar nu au confirmat până acum

Adrian Roman şi Claudiu Tulugea, bănuiesc eu că au înţeles ceva din acest examen susţinut ieri, în care au avut mari emoţii. Nu cred că este suficient să se bucure pentru că au învins nişte candidaţii de provincie, mai slab pregătiţi decât ei. Dacă s-ar fi luptat cu directorii unor teatre naţionale sau ai unor muzee de prestigiu din Europa, nu cred că domnii Tulugea şi Roman ar fi avut vreo şansă.

Teatrul Anton Pann, sincer, lâncezeşte de vreo 5 ani, de când şi-au luat casă nouă şi nu a creat încă un fenomen teatral la Râmnic, parcul teatrului nu există, pe harta mea de exemplu nu prea figurează ca loisir, noroc cu inimoasă purtătoare de cuvânt care mai face gălăgie din când când pe tema unui spectacol şi a unor premii teatrale.

Teatruul Anton Pann trebuie să-şi lămurească obligatoriu personalul TESA prea stufos şi va trebui să caute soluţii pentru a aduce nişte fonduri. Apropos, domnul Roman ştie că nu trebuie să se acorde invitaţii gratuite membrilor Consiliului Judeţean Vâlcea sau preşedintelui acestui for? Asta se poate numi mită directă, primarul Ploieştiului a fost taxat de DNA pentru că a plecat într-un turneu cu echipa de fotbal a oraşului, pe banii clubului, club plătit de primărie. Deci membrii CJ trebuie să plătească bilet, invitaţii se acordă doar persoanelor de mediul privat şi asta o dată de două ori maxim, în speranţa că aceştia vor sprijini ulterior într-un fel sau altul teatrul. Adică, domnule Roman, Păsat trebuie să plătească bilet, Urbanovsky însă poate veni gratuit o dată sau de două ori.

Teatrul Anton Pann nu are nicio cafenea în apropiere, una care este obligatoriu frecventată şi înainte şi după o reprezentaţie de public. O cafenea literară, de bun gust. Domnul Roman trebuie să fie fericit că presa din Vâlcea nu este una ostilă şi că nu avem critică de teatru dar nu e normal însă.

Domnul Roman ar trebui să înţeleagă că Nottara-ul când vine la Vâlcea ar putea juca nu la Casa Sindicatelor ci la Sala Mare a Teatrului Anton Pann. Domnul Roman trebuie să ştie că bani se pot scoate şi dacă se organizează la Sala Mare concerte de folk, de jazz, festivaluri de film şi multe altele. Da, multe altele care ar putea crea un fenomen acolo, unul care din păcate lipseşte cu desăvărşire.

Claudiu Tulugea ar trebui să lege aceste muzee pe care le conduce într-un plan general de turism, ar putea să organizeze împreună cu primăriile din comunele vâlcene adevărate tabere de arheologie cu scop turistic, ar trebui cum am spus anterior, ca muzeul satului să devină viu, ar trebui să înşeleagă că la Casa Simian, se pot organiza mai multe evenimente muzicale cum a fost cel cu Godoroja, că ar putea funcţiona o terasă, o cafenea, că muzeele ar putea să devină interactive, că un marketing nu strică niciodată, că se poate colabora cu municipalitatea sau cu Păsat de la CJ şi ar putea pune plăcuţe pe drumurile naţionale de promovare ale acestor muzee pe care le păstoreşte

Nu am nimic cu cei doi reînnoiţi directori, au avut parte de candidaţi slabi de data asta, dar poate data viitoare nu va fi la fel. Îmi sunt dragi sincer, ambii, dar nu pot să mă declar mulţumit cu modul în care funcţionează în prezent cele două instituţii culturale. Cum de altfel, şi Remus Grigporescu, mi se pare un tip subţire, dar sincer, Biblioteca Judeţeană, nu face parte din Râmnicu Vâlcea, nu pulsează, nu e vie, e prea provincială…

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *