Adrian Mitrache investește în modernizarea comunei Golești

Goleştii. Atunci când intri într-o casă frumoasă, te întâmpină un living elegant. Acesta este Goleştiul. Că vii pe drumul vechi al Argeşului, căzut, plin de gropi, că vei veni dinspre autostradă, gazda primă este aşezarea Goleştilor. Una dintre comunele care va juca, economic, cel mai important rol într-o Vâlce dezvoltată.

Pentru că, peste cinci ani doar, judeţul nostru va conta, centrul de greutate se va muta fix pe axa Budeşti – Milcoiu – Goleşti. Drumul de intrare va cunoaşte, astfel, dealurile frumoase ale comunei situate, aşa cum am mai scris, ca o gardă regală a oraşului nostru.

Comuna „oţetarului” în toamnele frumoase, a prunelor multicolore în vară, a iernilor blânde, acesta este Goleştiul la Poienţia, la Popeşti, la Blidari. Este o combinaţie de Muntenie şi Oltenie. Aici, oamenii au altceva, un fel de aristocraţie metropolitană, o jovialitate sudică, dar şi o responsabilitate ardelenească, amintind de faptul că, printre veneticii de acum trei sute de ani, erau şi moţii oieri care s-au scurs, în transhumanţă, la sud de Carpaţi.

Dar ca această localitate să arate ca un mic orăşel, la est de Râmnicu Vâlcea, o suburbie în care să fugi de agitaţia oraşului, primăria ştie că trebuie să o pună la punct, să o transforme într-o oază impecabilă din punctul de vedere al infrastructurii.

”În foarte scurt timp se va finaliza rețeaua de apă, e drept că sunt câteva întârzieri ale lucrării, din perioada pandemiei, în primăvară când ne-am confruntat cu lockdown-ul. Canalizarea este depusă la Compania Națională de Investiții. și sperăm că anul viitor va fi aprobată și va fu implementată anul viitor. La apă avem 840 de bransamente care urmează să fie decontate. Dacă vorbim de CNI, în lista de sinteză, avem 8,3 km finanțat dar și Școala Gimnazială din Popești. Aici avem un proeict și vor demara procedurile pentru modernizare, dotare și extindere. Parcul din centrul civic este finalizat și așteptăm investitori privați în zonă pentru a oferi locuri de muncă. și pentru a ridica veniturile la bugetul local”, spune primarul din Golești, Adrian Mitrache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *