Adrian Catană dorește să fixeze borna de dezvoltare a comunei Amărăști

Amărăştiul este o poveste a celor mai demni fii ai pământului vâlcean, a istoriei frumoase care înnobilează valea Pescenei, a haiducilor care au legat codru de codru, ramură de ramură şi au spus că pe Cerna nu se trece şi nu se intră fără glonţ.

Aici, la Amărăşti, s-a născut flacăra revoluţiei naţionale a lui Tudor Vladimirescu, iar oastea slujerului a fost prima armată formată din aceste trupe de gherilă ale pădurii. Tocmai că aici, la Amărăşti, şi azi se sfinţeşte unul din cele mai de taină locuri ale acelor vremi. Locul unde Tudor s-a întâlnit cu Iancu Jianu şi unde au constituit prima armată modernă a Valahiei…

Prin mijlocul celui mai izolat sat al Amărăștilor Vâlcii – Teiul, pe culmea dealului, „curge” de la nord la sud, cuminte ca o adiere de vară, „drumul oilor”. Cum cobori din culme, la vest, înspre valea pârâului Năgrăpița, pe calea ce se lasă pe după casa lui Relu al lui Traian al lui Bădoi, dai în poiana lui Tudor… O vâlcea ferită, liniștită, „croită” în mijlocul pădurii, de o parte și alta a văii pârâului…

O localitate care se adaptează prezentului, primarul Adrian Catană spunând că este pacat de zestrea, de potențialul acestei localități care a stagnat ani buni la capitilul dezvoltare.

”De aceea am și vrut să ajung la primărie. Ca om al comunității, om implicat în viața socială a acestei comune, nu puteam să stau pe margine și să văd cum trec pe lângă noi atâtea oportunități.A fost o provocare și sper că vom reuși, împreună cu echipa pe care o am să învingem conformismul, starea asta de spirit și să dăm o anumită dinamică localității noastre”, spune Adrian Catană.

Edilul spune că nu a găsit proiecte la primărie și că toată munca trebuie pornită de la zero. că trebuie mișcate rapid treburile, luate fonduri europene și guvernamentale,

”Într-un cuvânt trebuie să urnim Amarăștiul din loc. Și am pornit deja proeictul de gaze, împreună cu Crețeni și Sutești, pentru 14 km de conductă, avem proeicte pregătite pentru 15 km de drumuri. Am început modenrizare iluminatul public în comuna Amărăști, Și evident sunt deschiși la investitori privați pentru locuri de muncă. Așteptăm noile axe și ghiduri de finanțare europeană, trebuie să luăm banii europeni. Vrem să facem din Amărăști un pol economic aici, pe valea Pescenei”, mai adaugă edilul din Amărăști.

Comuna are nevoie și de un centru cultural, de modernizarea infrastructurii de utilități public, apa și canalizare, în prezent nu există decât adiacentă drumului județean.

În concluzie primarul Adrian Catană dorește să fixeze borna de dezvoltare a acestei frumoase comune de pe Valea Pescenei, localitatea să-și găsească ritmul, identitatea și direcția care să valorifice resursa umană, potențialul economic, agricol dar și patrimoniul, se știe că istoria a lăsat aici un uriaș tezaur de biserici și alte monumente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *