Adrian Buşu, preşedinte la PSD Râmnicu Vâlcea?

Poate că PSD va analiza foarte bine ceea ce s-a întâmplat la municipiu şi va avea curajul, mă refer la conducerea organizaţiei judeţene să pună capăt SRL-ului de la organizaţia din Râmnic, prin demiterea de urgenţă a lui Ion Gigi Matei.

Rezultatele catarofale obţinute la alegerile din noiembrie pentru Victor Ponta în Râmnicu Vâlcea, cota de popularitate extrem de redusă a lui Gigi Matei, elimeinarea sa din funcţie şi nu doar de PNL, inclusiv de un consilier PSD şi unul PC, toate acestea converg spre demiterea de urgenţă a acestuia şi înlocuirea cu un Adrian Buşu.

De departe, Adrian Buşu este cel mai potrivit să preia frâiele acestei organizaţii, cea mai importantă din judeţ şi pe care Matei a făcut-o praf, transformând-o într-o nonorganizaţie politică.

Nu de alta dar PSD Vâlcea trebuie să vadă foarte bine ce se întâmplă dincolo la PNL, un partid care este condus de o tripletă extrem de puternică: Buican – Gutău- Niţu, O tripletă care chiar dacă nu este una bazată pe o iubire totală, este bazată pe o anume solidaritate şi care au început efectivă să măture judeţul.

Da, nu este vina conducerii PSD de azi, faptul că la social-democraţi nu există această anvergură, undeva sunt lucrurile lăsate prost de Ion Cîlea, el l-a perpetuat pe Matei în funcţie şi el nu a promovat nimic de forţă, prin preajmă.

În acest moment, PSD Vâlcea trebuie să nu se culce pe teoria: „Nu facem nimic ci îi lăsăm pe liberali să-şi rupă singuri gâtul”, pentru că nu se va întâmpla asta. Ciar dacă Mircia Gutău pleacă favorit la anul pentru locale, PSD Râmnicu Vâlcea poate propune un candidat cu charismă care va diminua din scorul lui Gutău şi va putea să trimită o listă de consilieri.

PSD se află deci într-un punct extrem de greu şi trebuie să ia măsuri radicale în judeţ. Trebuie să ţină cu dinţii de primarii buni pe care îi are vectori şi trebuie să taie în carne vie acolo unde nu există popularitate: primul exenmplu este PSD Râmnicu Vâlcea şi rapida demiterea a lui Ion Gigi şi înaintarea lui Adrian Buşu în schemă. Orice zi care se pierde în acest moment, se va contoriza în pierderi de voturi. Buican este categoric adeptul lui real-politik şi îl face bine, în ultimul an, efectiv atingându-şi fiecare punct propus – CJ, ADI APA, Primăria Râmnicului şi probabil vor urma şi altele.

PSD este scos din joc dar este moment propice pentru a restructurare. Şi nu trebuie aşteptată conferinţa din toamnă, deja este mult prea târziu, până atunci vor mai pierde oameni şi poziţii cheie. Dacă vor prefera tactica aşteptării, în 2016 putem vorbi de maxim 10 primari PSD şi de un partid de până 25% la Vâlcea. Nu trebuie deloc subestimată tripleta PNL: Buican, Gutău, Niţu. Dacă vreun pesedist o va trata derizoriu cu cuvinte de gen „şemecherul din Perişani, infractor sau unul cu bani şi fără retorică”, atunci pleacă din start cu eşecul în buzunar.

Aşadar, dacă Matei nu pleacă singur, atunci poate fi plecat din funcţie şi adus în locul său, Adrian Buşu. Succes.

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *