Adolescenta paralizată de 4 ani, adusa forțat de judecători, in instanta

Scările Judecătoriei din Iași au fost, ieri, martorele unei imagini cutremurătoare. O adolescentă imobilizată de patru ani într-un cărucior, în urma unui accident, a fost urcată pe brațe pe scările Judecătoriei din Iași pentru că judecătorii au vrut să se convingă cu ochii lor de starea de sănătate a tinerei.

”Din 2015, Ana Maria Tănasă așteaptă în cărucior să se facă dreptate. Nu se poate mișca. Tocmai din anul 2015, când a fost lovită pe trecerea de pietoni din Valea Lupului și târâtă 30 de metri pe capota mașinii de către un comisar de la Garda de Mediu Iași, judecătorii nu au terminat nici în prezent judecata. Șoferul vinovat aduce mereu noi probe, cere expertize peste expertize, completul de judecată a fost schimbat de câteva ori.

În felul acesta, dosarul se prescrie anul viitor iar șoferul vinovat speră să poată scăpa. Astăzi, părinții fetei au adus-o pe aceasta la Judecătorie pentru a îndupleca judecătorii să facă dreptate. Nu au reușit. Instanța a admis șoferului vinovat noi probe în dosar și a dat un nou termen, în 2020”, este mesajul care însoțește poza postată pe pagina de socializare a Asociației pentru Protecție Rutieră.

Conform digi24, fata a rămas paralizată în urmă cu patru ani, în drum spre școală, după ce a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni. Accident în urma căruia tânăra a stat în comă o lună de zile. Părinţii susţin că nu a beneficiat de tratament corespunzător pentru recuperare, în timp util, aşa că starea ei de sănătate s-a agravat. În plus, familia reclamă că nu are banii necesari pentru operaţiile şi tratamentele care ar trebui făcute în străinătate. Procesul penal a început în 2018, întrucât s-au făcut multe expertize.Peste un an, fapta penala de care este acuzat şoferul se va prescrie, aşa că, părinţii sunt disperaţi că s-ar putea să nu li se facă dreptate. La ultimul termen de judecată, şoferul a adus noi probe, iar procesul s-a amânat pentru jumătatea lunii ianuarie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *