Adminsitrația Catană impune un nou ritm de dezvoltare comunei Amărăsti

Amărăști, o comuna veche românească, situată pe drumul transhumanței, pe frumoasa valea a Pescenei, bogată în tradiții, în istorie, treptat se așează pe un drum care să o scoată din încremenirea și blocajul în care a rămas după 1990.

Valea Pescenei a fost multă vreme una din cele mai sărace zone ale județului, după anul 1989, fenomenul s-a accentuat, culminând cu cel mai mare grad de depopulare și îmbătrânire a localităților din zonă.

Comuna Amărăști s-a înscrs acestui fenomen, lipsa utilităților, lipsa investițiilor masive ducând la o sărăcie accentuată, puțină lume preferând să mai rămână în zonă.

Administrația Catană este decisă să stopeze această hemoragie de populație și să readucă în prezent comuna, să caute perpective de dezvoltare, să o facă atractivă pentru investitori.

”Mai mult, îmi doresc să aduc tinerii acasă. Pe cei care lucrează în străinătate și care nu au renunțat la gândul a veni înapoi în Amărăști. Vreau să îi determin să revină, să-și reabiliteze casele, să caute un loc de muncă în județ. Probabil faptul că drumul județean este în proces de reabilitare, cei 17,4 km de drumuri comunale pe care îi avem în proiect pentru asfaltare, perpectivele de a extinde canalizarea și apa, de a aduce gazele, sunt premise pentru a readuce acasă tinerii, pentru a stimul investitorii să vină aici, să avem o dezvoltare agro-industrială”, spune primarul Adrian Catană.

Edilul lucrează în prezent la intabulare, spune el, este cel mai important lucru care trebuie făcut, pentru a delimita clar domeniul public, pentru a avea cărți funciare pentru clădiri, terenuri, altfel nu pot fi depuse proiecte pentru accesarea de fonduri.

”Am impus aici stilul meu, strategia echipei mele de a defini altfel lucrurile, primăria este în mijlocul comunității și trebuie să lucreze în sprijinul și slujba cetățenilor. Vom avea serviciul propriu de canalizare și apă, pentru a urmări calitatea și siguranța locuitorilor. Ne vom axa pe proiecte ecologice, lucrăm la un proiect care prevede amenajarea unui parc fotovoltaic”, adaugă edilul din Amărăști

Alte proiecte în Amărăști sunt reabilitarea școlii de centru, a sediului administrativ, realizarea unui complex sportiv care include o sală polivalentă cu 102 locuri, în parcul Zăvoi și nu în ultimul rând proiectul de gaze, realizat în parteneriat cu Sutești și Crețeni.

Dar cel mai important lucru este deschiderea comunei pentru investitori privați care să ofere locuri de muncă pentru locuitori. Catană spune că șansa dezvoltării comunei se află în mână celor care vor să dezvolte afaceri, acesta le recomandă cetățenilor să își facă ferme, mici afaceri, orice consideră că poate valorifica potențialul uman și resursele localității.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *