Administratorul public din Drăgăşani nemulţumit de colaborarea cu operatorul de apă APAVIL

Municipiul Drăgăşani este, potrivit autorităţilor locale, un pol turistic, nişa viticolă reuşind să devină o atracţie pentru „un alt tip de turist, atât român cât şi străin, cu venituri mari dar şi cu nivel de pregătire profesională”.

„Nu ştiu dacă mă înşel, dar, privind o hartă a prezenţei turiştilor străini în judeţ, se poate spune că O mare pondere a acestora se regăseşte la Drăgăşani. Aici, în ultimii ani, graţie investitorilor din domeniul viticol s-a dezvoltat un alt tip de turism, unul mai degrabă exclusivist, destul de exigent ca pretenţii şi cu un tip ridicat de pregătire profesională. Zona turistică a Drăgăşaniului se suprapune peste zona viticolă, denumită de specialişti drept Toscana României, având ca argumente solul, dar şi geografia dealurilor din jur. Sunt deja mai multe mari complexe viticol-turistice dispuse pe acest areal, unde aşa cum am spus s-a creat o vilegiatură cu tematică. Numărul acestor turişti se aşteaptă să fie crescut în perioada următoare”, declară, administratorul public al oraşului Drăgăşani, Adrian Sanda.

Dar…

Există şi un dar, pe care Sanda doreşte să-l menţioneze şi spune el, „modul dezastruos prin care operatorul de apă din Vâlcea – APAVIL, înţelege să colaboreze cu Primăria Drăgăşani prin constructorii pe care operatorul i-a angajat în investiţiile din cartierul Zlătărei”

„Că tot vorbim de zona viticolă şi de potenţialul turistic. Vreau să spun că luni întregi spre Ştefăneşti, spre Dobruşa s-a circulat extrem de anevoios, până la blocaj. Lucrările la apă au perturbat tot traficul din această parte a municipiului. Oameni care lucrează în Drăgăşani sau care voiau să ajungă la Râmnicu Vâlcea au avut neplăcerea de, efectiv, a se rătăci în zona unde a lucrat APAVIL. Ba o stradă era blocată, ba un ocol pe nu ştiu mai unde, fără a se oferi indicaţii. Constructorul a avut iniţial un termen, apoi a cerut prelungirea acestuia şi apoi din nou prelungirea. Nu voiam să mai prelungim dar nu era bine, tot oamenii sufereau. Am discutat cu operatorul de apă, le-am spus că sunt elevi, sunt navetişti, că oamenii ne acuză pe noi pentru aceste lucrări şi ar trebui să aibă ei discuţii serioase cu constructorul. Mai mult, de mai bine de 24 de ore, apa potabilă de la robinet, în Drăgăşani este neagră deci interzisă consumului pentru cetăţeni”, spune Sanda.

Administratorul public speră că operatorul de apă va finaliza lucrarea aducând zona la starea iniţială, cu asfalt şi cu accese.

„A început sezonul ploios nici nu vreau să mă gândesc ce ar fi să nu se termine lucrarea. Insist să aveam o cooperare spre binele cetăţenilor”, a mai adăugat administratorul public.

Drăgăşaniul a întâmpinat probleme similare şi în urmă cu 2 ani, atunci când unul din contructorii care lucrau la reţeaua de apă din zona bulevardului principal a întârziat lucrările de asfaltare pe cea mai importantă arteră de tranzit a municipiului.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *