Administratori ai unei societăţi din Râmnicu Vâlcea arestaţi pentru un prejudiciu de 1 milion de euro

 Administratorii unei societăţi comerciale ale cărei obiect de activitate consta în comerţul cu deşeuri au primit mandat de arest preventiv de 29 de zile, într-un dosar instrumentat de Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Vâlcea.
“După efectuarea de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale a unei acţiuni pe linie de evaziune fiscală, în cadrul căreia au fost efectuate trei percheziţii domiciliare, s-a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a doi administratori ai unei societăţi comerciale. Aceştia au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă instanţei de judecată, iar magistraţii Tribunalului Vâlcea au admis cererea procurorilor şi  au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile”, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ, Alina Teodorescu.
Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a rezultat că, în perioada septembrie 2010 – iunie 2012, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale al cărui obiect de activitate consta în comerţul cu deşeuri şi resturi, nu au evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale, un număr de aproximativ 720 facturi fiscale emise cu prilejul efectuării unor operaţiuni comerciale de livrare de mărfuri ori prestări de servicii către 23 de societăţi comerciale, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul statului.
Prejudiciul total cauzat bugetului statului este în sumă de aproximativ 4.409.000 lei (echivalentul sumei de 990.000 euro), iar pentru recuperarea acestuia s-au instituit măsuri asiguratorii asupra şapte autovehicule aparţinând inculpaţilor.
În prezent, R. D., de 35 de ani şi M. P., de 23 de ani, ambii din municipiul Râmnicu Vâlcea, sunt încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vâlcea.AGERPRES

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *