Administrațiile din Crețeni, Sutești, Glăvile, Ștefănești, Lungești, Voicești, Amărăști, Pesceana și Scundu, interesate de gaze naturale

Începând cu acest an, mai toate administrațiile locale din județul Vâlcea sunt interesate implementarea de proiecte ce vizează introducerea gazelor naturale. Majoritatea s-au documentat și au cerut avize de la firme de consultanță, în ceea ce privește aprobarea unui astfel de proiect. Toate aceste dispoziții ale autorităților au venit ca rezultat al dorințelor comunităților, asta după ce, restul utilităților există.

La inițiativa primarului Ion Spîrleanu, din comuna Crețeni, a avut loc o întâlnire a primarilor din Sutești, Glăvile, Ștefănești, Lungești, Voicești, Amărăști, Pesceana și Scundu, pentru formarea unui ADI, prin care să întocmească un proiect comun de introducerea de gaze naturale.

”Suntem 9 – 10 localități care sunt străbătute de conducta de gaze naturale și astfel, suntem din start privilegiați. Toate comunitățile își doresc să aibă gaze, oamenii renunță la încălzirea cu lemne, pentru că s-au scumpit foarte mult și există  foarte multe restricții, privind tăierea și transportul materialului lemnos. Din acest motiv, oamenii doresc gaze. Cum se preconizează că prin PNDL3 vor fi finanțate aceste investiții, noi ne-am gândit să întemeiem un ADI (Asociație de Dezvoltare Intercomunitară), prin care să putem accesa fonduri pentru introducerea rețelelor de gaze naturale. Toate aceste administrații sunte interesate și doresc să-și bage gaze și suntem hotărâți să reușim acest proiect”, a declarat primarul comunai Crețeni.

Claudia POPA

loading...

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *