Administraţia publică din Roeşti intenţionează să transfere Căminul de Bătrâni către DGASPC Vâlcea

La căminul de bătrâni lucrează trei asistenţi medicali, o bucătăreasă şi femeie de serviciu, iar un medic vine zilnic pentru supravegherea sănătăţii bătrânilor. Renumit pentru serviciile și condițiile de calitate, Căminul de bătrâni de la Roești este unul dintre cele mai solicitate instituţii de acest gen din Vâlcea,  de către persoane în vârstă sau aparținătorii acestora.

„Asta se datorează condiţiilor de viaţă de aici, alimentaţiei sănătoase, spaţiu de recreere, căldură, supraveghere, confort, absolut totul pentru oameni. Căminul de Bătrâni de la Roeşti supravieţuieşte din micile donaţii, din contribuţia lunară a rezidenţilor care sunt cazaţi acolo şi din sprijinul substanţial dat de Consiliul Local. Roeştiul este singura localitate care a deschis o astfel de locaţie, fără sprijin de la stat”, spune primarul Gheorghe Drăghici.

Primarul spune că a discutat deja cu DGASPC Vâlcea iar instituţia este de acord să-l preia pentru a oferi condiţii mai bune rezidenţilor.

În acest an, primarul Gheorghe Drăghici spune că va investi în reabilitatrea şi modernizarea reţelei de canalizare veche de 15 ani şi extinderea acesteia.

Totodată, administraţia caută resurse pentru cei 11,8 km rămaşi pentru asfaltare, proeict depus pe CNI.

„Suntem în acel ADI pentru gaze naturale cu Popeşti şi Şirineasa. Reţeaua care traversează localitatea este funcţională, staţia este la Popeşti, deci este posibilă această investiţie”, a mai adăugat primarul Drăghici.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *