Administrația Duicu a atras investiții de 10 milioane de lei în comuna Glăvile

Primarul comunei Glăvile, Iustin Duicu, spune că prioritatea sa, rămâne ridicarea standardelor de viață în localitate, prin investiții în infrastructură.

Duicu insistă pentru atragerea de investitori privați dar și pentru doritori de a-și cumpăra case sau terenuri în comuna Glăvile, dată fiind geografia pitorească a localității, cu precădere în Olteanca sau în satele ascunse de pe malul drept al râului Pesceana, sate care se pierd spre lizieră pădurilor din subcarpații Vâlcii.

”Noi vom continua programul de asfaltare, avem drumuri pe lista de sinteză, vrem să modernizăm școala, dispensarul medical și să ridicăm un nou sediu al primăriei. Totodată avem în proiect extinderea rețelei de apă și canalizare în toată comua, astfel încât să completăm seria utilităților necesare standardului de confort pentru cei care aleg să se mute aici”, completează primarul din Glăvile.

De altfel acesta a reușit să atragă 10 milioane de lei într-un amplu proces care implică rețeaua de apă și canalizare în Olteanca, unul dintre cele mai căutate sate din comună.

Proiectele lui Duicu prevăd o extindere a acestui sistem și așteaptă lansarea ghdiurile de finanțare pentru proeicte europene sau un un plan național de investiții.

”Am reușit să obținem banii din FDI, dați pentru proiectare, strângem resurse care să ne ajute pentru noi cofinanțări. Calitatea vieții asta este targetul nostru. Asa vom reuși repopularea comunei și vom putea stopa fenomenul migrației”, conchide primarul din Glăvile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *