Administraţia din Runcu spune că anul 2019 a fost un an modest

Vechiul Râmnic sau Râmnicu de sus(cum mai este definită în istorie Runcu) este una din localităţile periurbane, mai puţin cunoscută dar, de departe cea mai frumoasă comună din zona metropolitană.

O localitate urcată la peste 600 de metri altitudine pe dealurile care despart Vâlcea de Argeş, o punte între Râmnicu Vâlcea şi Muntenia începe anul 2019 cu dorinţa de a deveni poate una din destinaţiile cele mai căutate de cei care vor să fugă de urban.

Administraţia din Runcu oferă următoarele facilități  investitorilor: Teren pentru dezvoltarea agroturismului, Facilităţi fiscale, Teren intravilan şi extravilan. 

Poate şi de aceea, deşi localitatea are un număr redus de locuitori, numărul “străinaşilor” a depăşit suta, fiind un procent considerabil raportat la cei 800 de localnici.
Printre proiectele de investiți: Asfaltarea drumului DJ 703F Runcu-Cepari (rută de legătură cu judeţul Argeş), Modernizare DC Valea Babei-Badislava, Asfaltare DC Runcu-Gropeni, Asfaltare DC Valea Babei-Surpaţi-Urluieşti, Modernizare DC Surpaţi-Căligi, Asfaltare centru comună, punct “Biserica Sfinţii Voievozi” Runcu, Reabilitare cămin cultural din localitatea Runcu, Reţea de alimentare cu apă şi canalizare în comuna Runcu, şi alimentare cu apă în în satele: Runcu, Vărateci, Gropeni 

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *