Administraţia din Costeşti consideră anul 2019, un an cu realizări bune

Primarul comunei Costeşti susţine că anul 2019 a fost un an cu reuşite, multe proiecte au fost aprobate, multe implementate.

“Anul 2019, aş îndrăzni să spun că a fost un an bun pentru localitate, dacă ne raportăm la fondurile care au intrat prin proiecte în Costeşti. Un an în care s-au realizat multe înm infrastructură, am reuşit să asfaltăm drumuri care niciodată nu mai cunoscuseră asfalt, am investit în şcoală şi acum în unitatea medicală. Am reuşit să punem la punct iluminatul public, staţii de autobuz, s-a intervenit în zone calamitate şi am reuşit să desfacem căi de acces, unde pe vremuri nici cu carele nu se putea urca. Am început asfaltarea Drumului Mănăstirilor, proiect care din păcate a stagnat, din lipsă de finanţare”, spune primarul Toma Peştereanu.

Localitatea este una care a devenit foarte căutată de turişti dar şi de cei care s-au îndrăgostit de aceste locuri şi au cumpărat case şi terenuri.

Ca un fapt divers, în comuna Costeşti există un “Drum al Băniei”, asta graţie  a mai multor familii din Dolj care şi-au ridicat pensiuni şi case de vacanţă în zonă.

Comuna Costeşti a fost în această vară una din cele mai căutate destinaţii turistice din judeţul Vâlcea, cheile Bistriţei, cheile Costeştiului dar şi Muzeul Trovanţilor numărându-se printre locurile preferate de turişti.

„Au fost zile în care au fost zeci dacă nu sute de corturi pe Bistriţa în sus. Oameni din toată ţara care au venit la Costeşti, dorind să petreacă o mică vacanţă la noi în localitate. Pensiunile au fost toate ocupate iar pe drumul Arnotei a fost un trafic ca pe bulevard. Noi le spunem că pentru anul viitor vor avea un drum de acces pe sub munte impecabil. Mai mult, sunt căutate terenuri şi proprietăţi aici, la Costeşti. Au fost oameni care au venit pentru prima dată şi s-au îndrăgostit de această zonă”, spune Toma Peştereanu, primarul din Costeşti.

Mănăstirea Bistriţa, bisericile rupestre, schitul Peri, bisericile de lemn, sunt alte obiective care au atras turiştii la Costeşti.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *