Administrația Ciorâcă investește în reabilitarea școlilor

Cernișoara este una din comunele mari din Depresiunea Horezu, localitate care nu a fost colectivizată, dar care a înregistrat un declin economic și demografic în ultimii ani. Mai ales după dispariția mineritului. Comuna se confruntă cu un fenomen de îmbătrânire, lispa utilităților, lipsa perspectivelor au condus la un masiv fenome de depopulare.

În anii 80, comuna Cernișoara era, paradoxal, una din localitățile industrializate din această parte de județ, avea chiar 1000 de locuri de muncă, o anume dinamică, școli și o demografie crescută. Asta strict legată de minerit. Traficul industrial, unitățile alimentare, Cernișoara creștea, apăruse o zonă de blocuri, majoritatea lucra în această industrie.

După 1990, industria mineritul s-a prăbușit total iar localitatea a încercat să-și caute o identitate economică și socială, Din păcate în ultimii ani s-a produs un declin economic și o depopulare a comunității. Astfel s-a ajuns ca una din comunele cele mai bogate de până în 1989 să se zbată în prezent pentru supraviețuire.

Pentru proaspătul primar al Cernișoarei, redefinirea viitorului pentru această comună este o provocare. Dumitru Ciorîcă vine din mediul privat și a ocupat mai mule funcții executive în societăți corporatiste.

În Cernișoara, Ciorîcă este cunoscut prin antreprenor de succes în domeniul agricol, având una din cele mai mari ferme de producție a murului american.

Ca primar acesta spune că trebuie pusă la punct infrastructura localității, infrastructura educațională. În acest sens în Cernișoara se vor anelopa 2 școli din cele 5 existente. E vorba de școlile funcționale. Acestea vor fi dotate cu centrale, cu încălzire prin pardoseală, Prin fonduri europene.

Totodată în localitate vor fi reabilitați 8 km de drumuri și construite 6 poduri. În urma unui ADI, în Cernișoara vor fi introduse gazele naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *