Administraţia Ciolacu a reuşit în 4 ani, cu un buget redus, să reabiliteze drumuri, şcoli, dispensarul, ridicând standardele de viaţă ale locuitorilor

Investițiile care s-au făcut pe parcursul celor 4 ani, în comuna Stroești, au îmbunătățit și modernizat cu mult localitatea. vorbim de drumuri asfaltate în majoritatea satelor, instituții reabilitate, ne referim aici la şcoală şi dispensar, extinderi rețele de apă, plus alte obiective au ridicat standardul de trai al comunității,

Primarul Toma Ciolacu spune că, pe lângă proiectele mari, s-au finalizat și alte lucrări destul de importante, cum ar fi trotuarele din centru civic, parcarea de a școală, plus reparații de drumuri neasfaltate.

„Prin ultimele proeicte pe care le avem depuse, sperăm să ajungem la 80% din infrastructura comunei. Nu a fot uşor cu bugetul pe care îl avem să reuşim atât de multe. Dar cu fonduri europene, cu fonduri guvernamentale, cu o împărţire judicioasă a bugetului, am reuşit să ieşim în întâmpinarea doleanţelor cetăţenilor”, spune primarul Toma Ciolacu.

De asemenea, o altă prioritate este modernizarea Căminului Cultural din satul Pojogi, clădire care nu a fost niciodată reabilitată.

În prezent s-a finalizat execuţia podului, peste râul Cerna, în punctul Chioasa, în satul Ciresu. Podul facilitează drumul de acces pentru 40 de familii  din acest sat, dar şi spre 200 de proprietăţi.

Podul vechi fusese construit în urmă cu peste 50 de ani. de locuitorii din sat, prin contribuţiile lor. Un pod din fier şi lemn care a fost util în acea vreme numai că era în continuă degradare şi circulaţia auto se făcea cu mari riscuri.

Noul este din beton armat, cu 2 benzi de circulaţie, cu trotuare şi permite circulaţia vehiculelor până la 20 de tone.

Nu în ultimul rând trebuie menţionatăsfaltarea a cinci ulițe. Este vorba de Ulița Liuțanilor și Ulița Valea Bisericii, din satul Cireșu, Ulița Crucii din satul Obrocești, continuarea drumului comunal 132 până la capăt și Ulița Gogilor din satul Stroești. toate aceste drumuri vor avea și rigole, iar investiția se va face cu bani de la bugetul local.

terenul multifuncțional cu gazon sintetic este o altă investiţie a comunei Stroeşti.

Comuna Stroești s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani, dar cu toate eforturile administrației, continuă scăderea demografiei. Ținând cont de acest aspect, începând din acest an Primăria Stroești a luat hotărârea să acorde tuturor femeilor care locuiesc pe raza comunei și dau naștere unui copil ”Premiul de Curaj”, premiu care constă în acordarea unei sume de bani în valoare de 2000 de lei, ca o bonificație în încurajarea nașterilor tinerelor mămici.

Primarul Toma Ciolacu a declarat pentru Râmnicu Vâlcea Week, că această măsură a fost luată în sedința de consiliu din data de 9 ianuarie, numindu-se ”Premiul de Curaj”, iar de acum înainte toate femeile care vor avea un copil, vor primi acest premiu in valoare de 2000 de lei. Denumirea premiului a fost dată ca urmare a faptului că, în localitate au scăzut drastic nașterile, populația este îmbătrânită, iar scăderea demografică continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *