Adjunctul Gărzii Naționale de Mediu, Marius Bărbulescu şi vâlceanul Gheorghe Deaconeasa, reţinuţi de DNA

Procurorii DNA Pitești l-au reținut miercuri pe directorul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Marius Bărbulescu, pentru trafic de influență în formă continuată și luare de mită.

Marius Bărbulescu a deținut funcțiile de comisar general la Garda Națională de Mediu (2009, 2011, 2012) și director al Direcției Generale de Control a Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate din cadrul Gărzii Naționale de Mediu (2010), iar în prezent director general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu.

Potrivit unui comunicat al DNA postat miercuri seară pe site-ul propriu, în dosar a fost reținut și Gheorghe Deaconeasa, administrator al unor societăți comerciale și fundații, pentru cumpărare de influență în formă continuată, dare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cei doi vor fi prezentați joi Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În urmă cu o lună, primarul staţiunii Voineasa, Gheorghe Stanciu declara tot pentru AGERPRES, preluat în Ediţie Specială:

După ani buni de sesizări, de petiţii, ne bucură faptul că serviciul teritorial al DNA Piteşti a început, poate, una din cele mai complexe anchete asupra modului cum au fost retrocedate sute de hectare în Munţii Lotrului. Nu vreau să dau nume, este de competenţa acestui parchet de a elucida cum persoane care nu au avut niciodată, aici, pământuri au primit în urma unor procese pe rol suprafeţe de teren. Este un hăţiş de acte şi înscrisuri care la final vor da dreptate primăriei care a strigat dintotdeauna dreptatea, dar nimeni nu ne-a luat în seamă. În 1903, potrivit actelor, aceste pământuri aparţineau fie statului român fie obştilor din zonă. În 1923 aceste pământuri au fost cumpărate de fosta societate Carpatina. După 1947, terenurile au fost recuperate de statul român. Iar Carpatina nemaiexistând, aceste terenuri au rămas statului român. Asta până în anii 2008 – 2009, când sub înscrisuri false, mai multe persoane au reuşit să primească aceste pământuri. În cele din urmă Curtea de Apel Mureş a sesizat aceste falsuri şi a casat toate hotărârile judecătoreşti de punere în posesie, iar acum DNA trebuie să vadă cum s-au făcut acele puneri în posesie.

http://www.editie.ro/articole/eveniment/dna-ancheteaza-o-retrocedare-la-transalpina-ski-resort.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *