Acum 30 de ani era „Fenomenul Bârlog”, azi se numește „Fenomenul Brezoi”

In anii 90, in Ramnicu Vâlcea s-a născut cel mai frumos, mai elegant, mai viu fenomen adolescentin. Despre care se amintește foarte puțin dar noi cei de peste 40 de ani ni-l amintim cu plăcere

In parcul Zăvoi, la ciuperca mare, fostul bârlog al ursului din vremea când pe vremuri gradina Zoo era acolo s-a creat un fenomen. Unic și care părea irepetabil.

Pe acele gradene de piatra, in era anterioară internetului și a telefoniei mobile a avut loc un uriaș fenomen adolescentin. Toți tinerii de la 14 ani in sus veneau aici. La Bârlog.

De ce? Sa socializeze, sa asculte muzica. Piticul, cel care se ocupa de Ciuperca devenită bar punea muzica funcție de dorințele celor prezenți. Rock, pop, rap, Depeche. Nu manele. Încă nu apăruseră la scara de azi.

Adolescenții veneau, luau un suc sau bere și se așezau pe iarba, pe gradene, in leagăne. Flirtau, iubeau, dansau. Chiar eu am trăit o mare iubire in acele vremuri.

Era un ciclul care părea fără sfârșit. Adolescenții creșteau și veneau vara ca studenți la acest Bârlog la orele amiezii, spre 17 -18, râuri de tineri veneau din toate cartierele Râmnicului spre Zăvoi. Au fost și concerte. Antract, Phoni Q parca. Era frumos, era seara, erau veri splendide. Un fenomen care a durat aproape zece ani. Până spre anul 2000.

Am crezut că a dispărut definitiv acest fenomen care face parte din seva adulților de azi.

Până de curând. Când am înțeles că Brezoiul de azi a renăscut Bârlogul de ieri. Ceea ce se petrece la Brezoi este un update. Un uriaș și profesionist urmaș al Fenomenului Bârlog. E aceeași stare de spirit, aceeași diversitate, același mod de viață, de loisir.

Poate nu ar fi fost atât de reușit daca Mită Mugescu nu ar fi fost unul dintre adolescenții Bârlogului de acum 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *