Actorul Geo Costiniu a murit

Actorul Geo Costiniu a murit luni seară la spitalul Sfântul Luca, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.

Potrivit acelorași surse, actorul se afla sub supraveghere medicală la unitatea spitalicească de aproximativ șase luni.

Geo Costiniu s-a născut la 23 aprilie 1950.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) în 1973, își construiește cariera actoricească fie pe scena Teatrului Giulești/Odeon (din 1974), fie în cinematograf sau televiziune, unde se impune, prin jocul său în registrul tragi-comic, ca o figură aparte în galeria actorilor de film de la noi. Între 1973-1974 a fost actor al Teatrului Național din Iași, unde a jucat în spectacolele ‘Poveste de iarnă’, de W. Shakespeare și în ‘Istoria hieroglifică’, adaptare de Cătălina Buzoianu.

Debutul în televiziune a fost la vârsta de opt ani, când a fost cooptat de un regizor în urma unei serbări școlare. Câțiva ani mai târziu, la 14-15 ani, juca la Casa Studenților, unde evolua pe lângă studenții la Teatru. În anul III de facultate a fost distribuit într-un spectacol care se juca la Cassandra cu studenții de anul IV, “Șeful sectorului suflete”, avându-l ca profesor pe Octavian Cotescu.

Debutul pe o scenă profesionistă l-a avut pe scena Teatrului Bulandra, când era student în anul IV, într-o piesă regizată de Liviu Ciulei. De-a lungul carierei sale a avut peste 400 de reprezentații.

Din filmografia sa amintim: “Parașutiștii” (1972), “Septembrie” (1977), “Ora zero” (1979), “Un oaspete la cină” (1986), “De ce are vulpea coadă?”(1988), “Întâmplări cu Alexandra” (1989), “Patul conjugal” (1992), “Neînvinsă-i dragostea” (1993).

La Teatrul Odeon a jucat în numeroase piese — ‘Carlo contra Carlo’, ‘Iarna când au murit cangurii’, ‘Omul care a văzut moartea’, ‘Zodia Gemenilor’, ‘Bărbierul din Sevilla’, ‘Patima roșie’—, precum și în spectacolele ‘Cartofi prăjiți cu orice’ (regia Alice Barb) și ‘Marchizul de Sade’ (regia Beatrice Rancea). AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *