Acţiune a jandarmilor vâlceni în mai multe localităţi pentru depistarea celor racordaţi ilegal la reţeaua electrică

 Jandarmii vâlceni au organizat la sfârşitul acestei săptămâni o acţiune, împreună cu reprezentanţi ai furnizorului de energie electrică,  în mai multe localităţi,  pentru depistarea cetăţenilor care s-au racordat ilegal la reţelele electrice.
„Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea au executat două acţiuni în cooperare cu lucrători din cadrul CEZ România pentru depistarea cetăţenilor care sustrag energie electrică folosindu-se de instalaţii artizanale din reţeaua de distribuţie a CEZ România. Jandarmii vâlceni, împreună cu lucrători din cadrul CEZ România, au acţionat pe raza localităţilor Vaideeni, Buneşti şi Drăgăşani din judeţul Vâlcea unde au depistat 23 proprietari de locuinţe/chiriaşi care sustrăgeau energie electrică prin intermediul unor conductori electrici racordaţi ilegal la reţeaua de alimentare.  Jandarmii le-au întocmit dosare conţinând acte premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 208 din Codul penal şi art. 92 alin. 2 din legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale numiţilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, Liviu Iordache.
Acţiunea nu a fost uşoară, potrivit purtătorului de cuvânt, cetăţenii din localităţile menţionate protestând violent faţă de aceste măsuri. Într-un final s-a reuşit desfiinţarea acelor improvizaţii artizanale.
Actele de constatare întocmite de jandarmi au fost înaintate la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Horezu,  Râmnicu Vâlcea şi  Drăgăşani  pentru continuarea cercetărilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *