Acord USG- CET Govora privind achitarea în tranşe a datoriei de aproximativ 20 milioane euro

Uzinele Sodice Govora vor achita CET Govora datoria istorică pe care o au faţă de aceasta în tranşe lunare, după ce o parte importantă a acesteia va fi achitată într-o singură tranşă, cele două companii semnînd marţi un acord în acest sens.
“Este un pas înainte pentru echilibrul ambelor companii, în măsura în care, împreună, ne confruntăm cu dificultăţi în procesul de restructurare şi în a acţiona în cadrul economic foarte dificil al platformei Chimice. Am ajuns într-un punct avantajos ambelor părţi, care va permite USG să se concentreze asupra obiectivului dificil, să înregistreze zero pierderi până la sfârşitul anului”, a declarat Witold Urbanowski, directorul general al USG.
Acesta a mai adăugat că USG a luat măsuri radicale pentru a deveni eficientă până la sfâşitul anului, în pofida problemelor noi care se ivesc continuu.
“Compania a redus costurile, şi-a reformat structura, externalizează o serie de activităţi şi a început un proces de reducere a numărului de angajaţi. La finalul acestui proces, este de aşteptat ca USG să înregistreze zero pierderi iar personalul să fie redus cu aproximativ 200 de persoane. Menţinerea controlului costurilor, schimbările şi redimensionarea operaţiunilor companiei nu sunt niciodată măsuri populare, dar dorim să menţinem USG în funcţiune pe termen lung. Acest lucru poate fi realizat doar cu noi investiţii care pot fi susţinute de investitorii noştri numai dacă vom ajunge la pierderi zero”, a mai spus Urbanowski.
Datoria USG către CET Govora se ridică la aproximativ 20 milioane de euro.
Ambele societăţi funcţionează în zona parcului industrial Râureni, în regim integrat, CET Govora furnizând abur industrial tehnologic polonezilor de la Uzinele Sodice Govora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *