Acolo unde se adunau romii, la Costeşti, vom avea cel mai frumos Parc Sportiv din mediul rural

Dacă acum câţiva ani, localitatea Costeşti, din păcate era mediatizată la nivel naţional, pe 8 septembrie, ca loc de adunare a şatrelor de romi din ţară, lucrurile de schimbă. Şi se schimbă calitativ.

Acolo unde islazurile bubuiau de manele, prost gust, periferie socială, snobism de stabori, Primăria satului cultural Costești, cum este cunoscut la nivel național, va amenaja unul din cele mai frumoase Complexe Sportive din mediul rural, menit a fi o destinație de cantonament pentru echipele sportive din țară.

Locul se află chiar la poalele micului munte Stogu, un versant care se află chiar în centrul comunei, mărginit de cele 2 râuri Bistrița și Costești, în superba localitate muzeu a Olteniei de sub Munte.

“Am dat deja tema de proiectare în lucru. Va fi un adevărat parc sportiv, cu mai multe terenuri pentru antrenamente, competiţii. Cu spaţii de cazare, cu energie verde. Condiţii optime pentru cantonament, aici la munte, în aer curat, în Depresiunea Horezu. În 2 săptămâni aşteptăm să vedem cum va pune pe planşetă proiectantul tot complexul”, spune primarul din Costeşti, Toma Peştereanu.

De altfel localitatea dispune de toate utilităţile şi în această toamnă se va lega de Bărbăteşti, prin Drumul Mănăstirilor, lucrarea care demarează chiar în luna noiembrie.

Costeşti este considerată una din comunele cu un uriaş potenţial turistic, această fiind în urmă cu un secol, staţiune regală, statut pe care doreşte să-l redobândească.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *