A început programul de cadastrare și intabulare gratuită în comunele Diculești, Făurești, Valea Mare și Fârtățești

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a încheiat acordurile-cadru pentru primele 63 de localităţi din țară, pentru care se va realiza programul de cadastrare și intabulare gratuită. În județul Vâlcea, de acest proiect beneficiază doar patru comune, respectiv Diculești, Făurești, Valea Mare și Fârtățești. Lucrările de cadastrare se vor face la nivel de localitate, nu individual, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF),  care a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 294/2015.

Astfel că, luna trecută, la Diculești, ca de altfel și în celelalte comune amintite, a început programul de cadastrare și intabulare gratuită a terenurilor agricole și a clădirilor la populație.

Primarul Sabin Cupăreanu a relatat că, încă de luna trecută, a pus la dispoziție un birou unde specialiștii și-au montat calculatoarele pentru a putea lucra la intabulare.

”Toți proprietarii de imobile și terenuri din cele patru comune vor beneficia de înregistrarea gratuită a imobilelor și terenurilor pe care le deţin, în cadrul PNCCF, în momentul în care încep lucrările de cadastru sistematic în unitatea administrativ-teritorială pe raza căreia se află proprietățile. Cetățenii trebuie doar să permită accesul pe proprietăți și să coopereze”, a declarat primarul din Diculești.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *