A început execuţia „Transalpinei Vinului”, cea mai lungă şosea de pe culmea dealurilor cu viţă de vie (exclusiv)

Un proiect european de peste 1 milioan de euro, cu fonduri de la Uniunea Europeană, înseamnă construcţia a peste 11 km de şosea care traversează dealurilor cu viţă de vie, de la Prundeni, până la Drăgăşani.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Cristina-Munteanu.jpg

„Este un proiect de suflet, un proiect pentru care m-am zbătut să nu se piardă, pentru că, din punctul meu de vedere, acest drum înseamnă un km zero în sfera turismului viticol din Vâlcea. Vorbim de o şosea care leagă cele 6 crame funcţionale în prezent dar pune în valoare un potenţial de peste 20 de crame pensiuni în zona nobilă a viţei de vie. Nu aţi greşit cu nimic când aţi definit zona Drăgăşaniului drept Toscana României. am semnat ordinul de începere, aşadar suntem în plin şantier pentru cel mai frumos proiect al sudului”, spune primarul Cristina Munteanu.

Dealurile bazinului Drăgăşani care se întind până la Prundeni şi Orleşti au solurile asemănătoare regiunii Toscana (Italia), astfel că zona este prielnică producţiei de vinuri premium.

Zona a atras investitori precum guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, avocaţii Valeriu şi Cristiana Stoica sau descendenţii familiei Ştirbei şi mulţii alţii care deja sunt intersaţi de a dezvolta de-a lungul acestei şosele, până la Prundeni afaceri în turismul viticol.

Cel mai mare proiect, o investiţie în turismul de nişă al primăriţei Cristina Munteanu aduce o mare provocare comunei Prundeni. Cea mai frumoasă centură turistică, un proiect care va mărgini, precum zidurile unei cetăţi, dealul de lângă codru şi Oltul de lângă maluri.

O incursiune, deci, în trecut şi prezent. Asta oferă Transalpina vinului, o şosea care va deschide un adevărat itinerar pentru cei care vor să străbată Toscana României de la nord spre sud.

Comuna administrată de Cristina Munteanu este una din cele mai bogate localităţi rurale din Vâlcea, aşezată în lunca Oltului, în zona periurbană a Drăgăşaniului şi este cunoscută atât prin viticultură dar şi legumicultură. Este de altfel o comună, printre cele 18 din Vâlcea unde demografia este în creştere mai ales datorită străinaşilor care şi-au achizionat terenuri şi case în zonă.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *