A început construcţia Râmnicu Vâlcea Mall, în cartierul Libertăţii

Au început lucrările la Mall Libertăţii, cel mai mare din zona Olteniei, compania anunţând că la sfârşitul lunii decembrie, acesta ar putea fi inaugurat. Lucrările au fost demarate imediat după ce zona a fost curăţată de vechile fundaţii ale fostului Combinat de Prelucrare a Lemnului.

Odată cu Mall-ul, pe maulul Oltului, investitorii s-au angajat să realizeze şi un bulevard cu 4 benzi, pentru a crea un nou acces şi a nu aglomera Strada Ferdinand.

Compania de investiții imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) doreşte astfel să realizeze în Râmnicu Vâlcea un centru comercial de circa 28.000 – Râmnicu Valcea Mall. De asemenea, NEPI vrea să extindă centrele comerciale Shopping City Galați, cu 21.000 metri pătrați închiriabili, și Shopping City Sibiu, cu 11.000 metri pătrați.

În 2015, NEPI a cumpărat un teren de 12 hectare în Râmnicu Valcea.

NEPI poartă discuții cu potențiali chiriași pentru Râmnicu Valcea Mall. Centrul comercial  va avea ca ancore un hipermarket (Carrefour) și retailer de fashion, dar și un cinema.

În ceea ce privește Shopping City Galați, NEPI vrea să înceapă construcția proiectului în acest trimestru (IV) și vrea să-l finalizeze la finalul acestui an, extensia urmând să facă loc unui cinema, dar și mai multor restaurante și retaileri de fashion.

În prezent, Shopping City Galați are o suprafață de 27.200 metri pătrați închiriabili și are ca ancoră un hypermarket Carrefour.

Printre alți retaileri prezenți în centrul comercial se regăsesc Benvenuti, BSB, C&A, CCC, dm, Deichmann, H&M, Intersport, Kendra, KFC, Marionnaud, New Yorker, Nike, Otter, US Polo Assn., Yves Rocher.

Centrul comercial Shopping City Sibiu, pe care NEPI l-a cumpărat în acest an de la Argo Group pentru 100 milioane euro, va fi extins cu 11.000 metri pătrați, reconfigurat și renovat. Proiectul va începe construcția în primul trimestru din 2017 și va finaliza extensia la sfârșitul acestui an.  Extensia va include un cinema, restaurante și retaileri de fashion.

Shopping City Sibiu are două hipermarketuri, Carrefour și Auchan, și retailerii Adidas, Altex, Benvenuti, BSB, C&A, CCC, Coccodrillo, Decathlon, Deichmann, Diverta, dm, Douglas, Flanco, H&M, Hervis, Humanic, Kendra, Kenvelo, KFC, Lee Cooper, Marionnaud, New Yorker, Noriel, Orsay, Pepco, Salamander, Takko, Yves Rocher, Jysk, Lems, Leroy Merlin, Mobexpert, Nobila Casa și Rovere Mobili.

NEPI a înregistrat în primele nouă luni un profit atribuibil acționarilor de 95 milioane euro, în scădere cu 20% față de câștigul din aceeași perioadă din 2015, potrivit raportului financiar al companiei.

În ianuarie-septembrie anul trecut, NEPI a consemnat un profit atribuibil acționarilor de 119,4 milioane euro.

Veniturile nete din chirii au crescut cu 41%, de la 73,3 milioane de euro la 103,7 milioane de euro.

La 30 septembrie, activele totale ale NEPI însumau 2,22 miliarde euro, în creștere cu 26% față de sfârșitul primelor nouă luni ale anului trecut.

New Europe Property Investments este un grup de investiții listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE) și la Bursa de Valori din București (BVB). Grupul a fost înființat în anul 2007, iar în România portofoliul NEPI cuprinde Mega Mall, Promenada Mall, Vulcan Value Center, Timișoara Shopping City, CityPark Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center și alte centre comerciale în întreaga țară, dar și în Serbia și Slovacia, Croaţia, Cehia

NEPI mai deține și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *