A început construcţia proiectului Murotti Valley, pe vârful Romani, la Horezu, cel mai modern proiect turistic din România

 În primă fază sunt planificate 74 de vile şi un hotel.

Doi antreprenori – Nicu Hagi­vreta şi Alessio Karkhi – dezvoltă un proiect de 10 milioane de euro în zona Horezu, proiect de turism ce va cuprinde 74 de vile cu două, trei şi patru camere şi un hotel.

Investitorii sunt Nicu Hagi­vreta, care până în 2017 a deţinut 50% din Dent Estet, cea mai mare reţea locală de clinici stomalogice, şi Alessio Karkhi, care şi-a pus amprenta pe mai multe proiecte rezidenţiale din Capitală.

Proiectul Murotti Valley va fi amplasat în zona Vârful Roman (1.850 de metri) din judeţul Vâlcea.

Prima fază a proiectului presupune investiţii de 10 milioane de euro şi va include construcţia a 74 de vile cu două, trei şi patru camere, care vor fi finalizate în primul trimestru din 2021 (39 de unităţi) şi la finalul lui 2021 (35 de unităţi), precum şi a unui hotel, potrivit datelor transmise de reprezentanţii SVN Romania, consultantul imobiliar şi agentul exclusiv al proiectului.

În ansamblu, Murotti Valley va fi o stațiune turistică integrată, cu un potențial de până la 1.000 de vile și cu o multitudine de facilități și opțiuni de petrecere a timpului liber indiferent de anotimp, de la peste 50 de kilometri de pârtii de schi la zonă de magazine, spații de închiriere a echipamentelor sportive sau spații destinate copiiilor.

”Murotti Valley va reprezenta un concept unic în România și în regiune și avem ca obiectiv să dezvoltăm pe termen lung o adevărată stațiune montană, cu multiple facilități și opțiuni de petrecere a timpului liber. Am plecat de la necesitatea unei stațiuni montane integrate în România, o țară cu extrem de multe resurse atractive, dar cu foarte puține atracții turistice din punct de vedere al produselor finite. Vrem să dezvoltăm turismul local și să aducem la standarde occidentale potențialul existent, să punem în valoare frumusețile acestei țări”, a declarat unul dintre investitorii din cadrul proiectului.

Pachet pentru investitori

Murotti Valley va oferi de altfel și un pachet destinat investitorilor. Astfel, cei care vor achiziționa o vilă în cadrul proiectului vor avea garantat un randament anual de 7% pe o perioadă de 11 ani, indiferent de perioada de închiriere a locuinței, urmând să aibă și un drept de folosință de 30 de zile pe an. ”Va fi garantat unul din cele mai mari randamente pe cea mai îndelungată perioadă de timp din România, peste proiecte similare amplasate pe litoral sau în unele zone din București.Acest fapt denotă atât încrederea în proiect cât și a angajamentul investitorilor de a duce la bun sfârșit dezvoltarea unui proiect turistic foarte amplu”, afirmă Viorel Mohorea project manager din partea SVN Romania, consultantul imobiliar și agentul exclusiv al proiectului.

Murotti Valley este prevăzut să includă la finalizarea integrală peste 50 de kilometri de pârtii de schi, terenuri de tenis, trasee pentru biciclete, trasee prin pădure, tiroliană, magazine și spații pentru servicii și închiriere de echipamente sportive, ATV-uri și snowmobile, piscine în aer liber, domeniu de vânătoare, herghelie, teren de golf, fermă și un parc pentru copii.

La final, Murotti Valley este prevăzut să includă și un campus universitar al prestigioasei universități din industria ospitalității din Laussane, Elveția, un centru de îngrijire și de relaxare pentru seniori cât și o clinică de detoxifiere, în timp ce zona rezidențială a proiectului are un potențial de dezvoltare de până la 1.000 de vile.

Cele 74 de vile din prima fază vor avea două, trei și patru camere și vor avea suprafețe construite totale cuprinse între 127 de metri pătrați și 180 de metri pătrați, cu terenuri pornind de la 315 metri pătrați și două locuri de parcare individuale, și cu prețuri pornind de la 130.500 de euro + TVA.

Toate unitățile locative vor fi dezvoltate utilizând tehnici și soluții de construcții certificate ‚verde’, cu un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător, iar fiecare vilă va beneficia de soluții preferențiale de design, utilare și mobile din partea Rovere Mobili. SVN Romania este una dintre cele mai mari companii de consultanță imobiliară active în România, având operaționale și două birouri regionale în Brașov și Cluj – Napoca. Compania este lider pe segmentul rezidențial, fiind consultantul imobiliar și agentul exclusiv a peste 15 proiecte rezidențiale din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța și Oradea. Compania este și unul dintre principalii jucători pe segmentul de property management și brokeraj de credite.

Staţiunea Vârful Romani a apărut în ultimii 10 ani, la cota 1.600, deasupra oraşului Horezu, o zonă absolut superbă care se întinde pe coamele muntoase ale Masivului Căpăţânii.

Aici s-au ridicat peste 100 de case de vacanţă, pensiuni şi alte structuri hoteliere, zona fiind deja una care atrage de la an la an turişti dar şi investitori în turism.

Acum doi ani Hagivreta a concesionat teren pentru a amenaja 5 pârtii de schi dar şi pentru a ridica mai multe structuri de cazare.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *