A început amenajarea turistică “Lacul lui Orlea” din Orleşti

A început amenajarea turistică de la lacul lui Orlea. Primarul Constantin Cîrstina doreşte ca acest nou punct de atracţia să dezvolte un turism care să combine coordonată viticolă, cu cea de agrement.

Este locul unde forăm deja pentru puţul de apă. Tot drumul care urcă spre lacul lui Orlea va fi asfaltat. Aici am pus pe harta comunei, un nou domeniu turistic. Este un loc cu adevărat plin de legende, are un pitoresc aparte prin lacul care nu seacă niciodată, panorama Luncii Oltului este unică”, spune Constantin Cîrstina

Este locul unde se termină 7 dealuri, punctul maxim de frumos din lunca Oltului, locul unde simţi cum pământul se învârte, şi panoramatic se văd marginile lumii. Este o minune unde îngerii îşi ostoiesc setea.

Acum peste 600 de ani, Mircea cel Bătrân a urcat pe aceste culmi şi se spune că ar fi locul unde marele rege ar fi spus, „Io Mircea Voievod”, atunci când cei doi fraţi, căpitanii Orlea, au primit în dar iazurile de jos, câmpiile Orleştiului şi dealurile cu vii. Aici Mircea a poposit preţ de 3 zile.  Chiar lângă Lacul din vârful dealului.

Un lac care vine din pământuri şi nu seacă niciodată, de vara, când temperaturile trec de 40 de grade, aici e răcoare iar vitele se adapă cu apa rece din frumosul lac întins în pădurea de salcâmi.

Legendele spun că aici, lângă lac a fost un turn roman care privea spre sud spre Rusidava, spre est, dincolo de Alutus iar la vest spre marginea lumii. La nord se vedeau munţii…

“în concluzie, toţi cei care doresc să ridice case de vacanţă, pensiuni sau crame cu regim hotelier sunt invitaţi să vină aici. Le vom da tot sprijinul pentru a dezvolta aici, afaceri şi spunem că nu vor regreta, pentru că aleg Orleştiul”, conchide primarul Cîrstina.

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *