A 21-a ediție a Festivalului Muntelui Frumos de la Voineasa și-a stabilit castigatorii

In perioada 15-17 nov. 2019, la Voineasa, s-a desfasurat cea de a XXI-a editie a FESTIVALULUI MUNTELUI – concurs de turism ecologic si cultural-sportiv, dotat cu “TROFEUL LOTRU”, care a avut, ca de fiecare data, atat componenta sportiva cat si cea culturala, gen “LIRA CARPATINA”.

Sectiunea cultural-artistica s-a desfasurat in generosul spatiu al Caminului Cultural din localitate, pus la dispozitie de Primaria Voineasa.

Aici, asa cum se poate observa din imagini, au fost expuse, pentru concurs, lucrarile artistice (fotografie, grafica, caricatura, afis), ale celor 7 cluburi participante la concurs, si o fascinanta si inedita expozitie de fotografie documentara, cu imagini din Valea Lotrului, a partenerilor nostri de la Asociatia “DESCOPERA VOINEASA”, formata din tineri cu origini voinesare, veniti de prin toate colturile tarii, pentru a promova potentialul turistic al Vaii Lotrului si, implicit, frumusetiile Voinesei.

In premiera, la aceasta editie, organizatorii (Clubul de Turism Ecologic Montan “LOTRU”), au invitat si elevi de la Scoala Generala din Voineasa, pentru a participa la probele de concurs ale FESTIVALULUI, la care au raspuns prezent un numar de peste 40 de elevi, care s-au constituit in mai multe echipaje, care au participat la probele sportive si la probele speciale din concurs.

O componenta principala, a FESTIVALULUI MUNTELUI, a fost cea sportiva, care a constat in parcurgerea unui traseu de regularitate, cu 5 posturi de control, fara arbitru, pe muntele Sascioare, cu timpul total de parcurs de cca. 3 ore.

Toate echipajele, de sportivi, atat ale seniorilor cat si ale copiilor, au parcurs intregul traseu, trasat pe harta, fara incidente, intorcandu-se, la punctul de Start-Sosire, in formatie completa. La aceasta proba sportiva, la sosire, s-au adaugat si probele speciale de: control al achipamentului, cunoasterea geografiei si istoriei zonei, recunoasterea a 10 flori din spatiul montan – probe care au departajat serios concurentii.

LIRA CARPATINA A LOTRULUI – a doua sectiune principala a Festivalului Muntelui, a incheiat desfasurarea tuturor componentelor competitiei.

Formatia orchestrala-trupa “NU FACE NIMIC”, condusa de Ene Stefan, a delectat, cu muzica sa, publicul spectator prezent, incheind intr-un lung ropot de aplauze.

Festivitatea de premiere, s-a desfasurat intr-unul dintre saloanele Pensiunii “BELLA VENERE”, din Voineasa, acolo unde a fost intreaga baza de organizare a FESTIVALULUI MUNTELUI.

La fotografia de grup, din final, au lipsit intregul grup Licayos,. de aproximativ 40 persoane, Clubul “Jnepenii”, din Bucuresti, cei care s-au uitat adormiti pe la pensiunile la care au fost cazati, si intregul grup de elevi de la Scoala din Voineasa la care se adauga cei care au fotografiat… Consider ca, cu toate impedimentele legate de perioada desfasurarii tarzii a Festivalului, a fost o editie reusita.

Gheorghe Sporiș.

 

One comment

  • Draghici Marilena

    de la Clubul Sportiv Lykaios, au fost prezenti la premiera si se confirma si la poza de grup, un nr de 13 membrii ai clubului. este o diferenta intre ” au lipsit intregul grup Licayos,. de aproximativ 40 persoan” si prezenta celor 13 membrii de la cel mai mic la cel mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *